vichy.jpg (34 KB)

Její příprava je jednoduchá. Já jsem si ji tentokrát ještě ulehčila, protože doma testuji mixér Tefal, který i vaří! Takže se výborně hodí na omáčky nebo právě na polévky. Polévka se v něm uvaří a hned dohladka rozmixuje. Dnešní polévka v něm byla hotová za 30 minut, jen jsem do mixéru dala suroviny a zapnula zvolený program. 

Postup v receptu máte na klasickou přípravu.

Suroviny

  • 450 g oloupaných brambor
  • 450 g pórku
  • 2 litry vody nebo kuřecího vývaru
  • 1 lžíce soli
  • 6 lžic smetany ke šlehání

vichy2.jpg (25 KB)

Postup

Brambory nakrájíme na plátky nebo na kostky. Pórek nakrájíme natenko (včetně zelené části). Dáme společně do hrnce a zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí. Vaříme doměkka, asi 40 až 50 minut.

Zeleninu v polévce rozmixujeme dohladka a ještě podle potřeby dochutíme solí. Vmícháme smetanu pro zjemnění.

Servírujeme posypané nasekanou zelenou petrželkou nebo, jako my, křupavými krutony.

Náš tip na nejlepší krutony na světě

Použijte na ně toastový chléb. Odkrojte jeho kůrku. Nakrájejte je na malé kostičky. Plech vymažte olejem, klidně maličko vyšší vrstvou. Na oleje dejte kostičky toastového chleba a lehce osolte. Promíchejte, aby se obalily olejem. Ale jen trochu. Nesmí být od oleje úplně vlhké. 

Pečte v troubě předehřáté na 170 °C, dozlatova a dokřupava.

Dobrou chuť přeje Elly.

Horké, chutné a krémové polévky na našem magazínu

Houbová krémová polévka

houbovykrem.jpg (278 KB)

Květákový krém s koriandrem

kvetakovykrem.jpg (68 KB)

Celerová krémová polévka s hruškami

celerhruska2.jpg (106 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama