Suroviny:

Vepřové medailonky:

  • 500 g vepřového masa
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • pepř
  • 3 lžíce oleje
  • 20 g másla
  • 3 cibule
  • hrst sušených hub

Bramborové harmoniky:

  • 6 velkých brambor
  • 80 g anglické slaniny
  • 50 g čedaru
  • sůl
  • grilovací koření
  • olivový olej

Postup přípravy:

2 hodiny před vařením si namočíme houby do misky s vodou, aby nám zvláčněly.  Vepřové maso nakrájíme na plátky. Plátky jemně naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou. V hrnci si rozehřejeme olej, na kterém zprudka opečeme plátky masa, z každé strany asi 2,5 minuty.  Maso vyjmeme a do hrnce nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule začne růžovět, vložíme do hrnce plátky masa. Nakonec přidáme okapané houby. Přikryjeme soft-tlakovým víkem a dusíme cca 35 minut.

Brambory si očistíme a nařežeme do nich hluboké zářezy. Dáváme přitom pozor, abychom je nepřekrojili úplně a zůstaly nám vcelku. Do jednotlivých zářezů střídavě zasuneme plátky anglické slaniny a čedaru. Takto naplněné brambory vložíme do hrnce, potřeme směsí olivového oleje, soli a koření.  Přiklopíme pečicím víkem a pečeme cca 45 minut. Servírujeme s čerstvými bylinkami.

Více na SHOP.REMOSKA.EU

Reklama