Veprove-maso-z-jednoho-hrnce-Regionalni-potravina-hlavni-2-82-.jpgFoto: Regionální potravina

Ingredience:

  • 600 g vepřové kýty
  • 0,5 l extra hořkého piva 11
  • 100 g cibule
  • 75 g mrkve
  • 75 g celeru
  • 75 g petržele
  • 75 g řapíkatého celeru
  • 75 g brambor 
  • 20 g česneku
  • 10 g divokého koření
  • 10 g rozmarýnu
  • 10 g tymiánu
  • 0,1 l oleje
  • sůl
  • cukr
  • pepř
  • bobkový list

Postup:

Vepřové maso očistíme, osolíme a opepříme. Nakrájíme zeleninu na větší kousky. Maso zprudka opečeme v hrnci na oleji a maso vyjmeme. Přidáme nakrájenou zeleninu, česnek a vše orestujeme. Maso vložíme na orestovanou zeleninu, přidáme bobkový list, cukr, bylinky a vše zalijeme pivem. Hrnec vložíme do předehřáté trouby a dusíme přibližně 2 hodiny na 160 stupňů. Z hrnce vyndáme stonky z bylinek a bobkový list. Dochutíme cukrem a solí.

Tip: Vyzkoušejte vynikající pivo z Pivovaru Mazák s. r. o. Jejich 11 extra hořká vyhrála ocenění Regionální potravina v roce 2021 v Jihomoravském kraji. Světlý ležák vyniká vysokou hořkostí. Pivo vzniká pod rukama majitele pivovaru Mazák, Jiřího Michaloviče, který se jako vášnivý domovarník rozhodl pivo vařit s láskou ve větším množství. 

Reklama