Zabalte to! Dejte si voňavý balíček plný šťavnatých dobrot.
NA 6 PORCÍ
Příprava: do 50 minut
- 3 vepřové panenky nebo plátky z kýty o celkové váze cca 900 g
- 12 plátků sušené šunky (pršut)
- 18 lístků šalvěje (může být i sušená, např. Kotányi)
- šťávu z 1 citronu
- 1 lžíci sekané petrželky
Na ozdobu:
- 3 malé cibulky, nejlépe šalotky
- 25 g sušených hub, nejlépe hříbků (lze vynechat)
- 250 g čerstvých hub (žampionů)
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce suchého dezertního vína (sherry nebo Marsala)
- 1 lžíci rajčatového pyré
1. Vepřové panenky překrojte horizontálně napůl a každý kousek podélně nakrojte tak, abyste ho mohli rozevřít jako knížku. Získáte tak šest plátků. Plátky pršutu rozprostřete po dvou na prkénko tak, aby se mírně překrývaly, a přes ně položte kousek masa.
Lehce osolte, opepřete, poklaďte lístky šalvěje, zakapejte citronovou šťávou a posypte trochou petrželky. Zaviňte jako roládku, spíchněte párátkem nebo ovažte nití. Překryté fólií je můžete uchovat až 24 hodin v chladu nebo naskládat do pekáčku a v troubě předehřáté na 190 °C (horkovzdušná) či na 170 °C (elektrická) péct 25–30 minut.
2. Pokrájené cibulky poduste 5 minut na oleji. Přidejte na plátky nakrájené houby, případně i namočené sušené houby bez tekutiny. Poduste doměkka. Přilijte dezertní víno a nechte mírným varem odpařit. Potom přidejte vodu zbylou z namáčení hub, rajčatové pyré, osolte, opepřete a nechte asi 2 minuty na středním ohni tzv. probublávat.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
Nový komentář
Komentáře
To udělám při nějaké slavnostní příležitosti
náročné jídlo,ale může být velice dobré