Ze šťavnaté vepřové rolády na nás jaro přímo volá. Veselé barvy, čerstvá mrkev, svěží špenát. Připravte si s námi barevnou roládu, kterou můžete podávat s bramborem, bramborovou kaší nebo třeba dušeným špenátem.
Naše čtenářka Jana, vášnivá kuchařka, pekařka a cukrářka, majitelka facebookových stránek s recepty Vaření, moje radost, připravila výbornou jarní roládu. Výborné na ní je, že je šťavnatá, žádné usušené maso.
V sezóně medvědího česneku bych se přimlouvala za jeho přidání ke špenátu. Nebo můžete špenát úplně vynechat a nahradit medvědím česnekem.
Suroviny
- 800 g kus vepřové kotlety
- sůl a pepř
- hrubozrnná hořčice
- 2 cibule
- 300 g špenátu
- 1 stroužek česneku
- 6 mrkví
- sterilovaná kukuřice
- kousek másla
Postup
Vepřovou kotletu postupně nařežeme tak, aby nám vznikl velký plát, který pokud možno co nejvíce rozklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme hrubozrnnou hořčicí.
Na cibulce podusíme listový špenát, osolíme a přidáme stroužek česneku. Necháme mírně vychládnout.
Takto připravený špenát navrstvíme na masový plát. Dále k jednomu kraji naskládáme proužky mrkve a kukuřici. Opatrně srolujeme do rolády (začínáme od strany, kde jsme uskládali mrkev a kukuřici). Roládu pro jistotu zpevníme provázkem, dáme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 200´C cca 1,5 hodiny (záleží dle vaší trouby a velikosti rolády).
Máslová mrkvička je naprosto jednoduchá - malé kostičky mrkve necháme zpěnit na másle a máme hotovo.
Nový komentář
Komentáře
Furt mrkev... do všeho.
Barevně možné hezké, ale chuťově to všechno zkazí.
Jinak proti roládě nic, jen ji musí udělat někdo jinej, já neumím udělat roládu. Vždycky se rozpadne.
Vepřový zavináč s těstovinama.....to radši nový brambůrek s pažitkou, aby to mohlo dýchat
gerda — #9 a ja bych k tomu jedla brkasi - a klidne i tu mrkev.
Boros — #8Jo tak....mrkev jako příloha je podle mě celkem zbytečná, klidně by tam mohl být pokrájený třeba pórek.
gerda — #3 já nemyslím dovnitř, to by se dala dát ta kapie, ale ten první obrázek....dušenou mrkev jím doma jen já a to ještě tehdy a jen tehdy, když jsem doma sama
Dobrá inspirace. Od soboty, kdy jsem byla na medvědí česnek, uvažuji, kam ho vrazit. Mohla bych ho tam použít místo špenátu. Ale kukuřici vynechám, tu nemusím.
jééé to je žrádlo
všechny roládky vypadají moc pěkně
Boros — #2tak tam dej červenou kapii, to opravdu chce něco pro barevný kontrast.
vypadá to dobře, ale s mrkví by mi to doma nikdo nejedl, jen já
Na plát se dá koupit i pěkný bůček, to je pak ještě šťavnatější. Někde nabízejí bůček už upravený na roládu.