Suroviny
vepřová kýta bez kosti - asi 800 g
250 g mraženého špenátu (celé listy)
150 g anglické slaniny
3 stroužky česneku
1 cibule
1 kelímek smetany (cca 200 ml)
olej
sůl, bílý pepř a muškátový oříšek
Postup
Z masa nařežeme velké pláty, ne příliš silné. Naklepeme, osolíme a opepříme.
Cibuli nakrájíme nadrobno, stejně tak česnek a lehce osmahneme na oleji. Po chvilce přidáme anglickou, nakrájenou na malé kostičky. Vše smažíme dozlatova.
Na tuto směs přidáme rozmrazený špenát, který jsme předem vymačkali, aby v něm nezbylo moc vody. Podusíme asi pět minut, zalijeme smetanou a ještě chvíli povaříme. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Vaříme až do zhoustnutí.
Touto špenátovou směsí pak potíráme pláty vepřového masa a zavineme do roládky. Svážeme nití a osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji, aby se maso zatáhlo. Přendáme do pekáčku, vložíme do trouby rozpálené asi na 180 °C a pečeme přikryté asi hodinu.
Podléváme vodou a roládu poléváme vypečenou šťávou.
Roládu podáváme s bramborovou kaší, novými brambory nebo bramborovými noky, přelité výpekem.
Dobrou chuť přeje Lulu.
Nový komentář
Komentáře
super
tak to zkusim
recept zapsán, koupit indredience a jdu do toho
Hanďule — #14

je to bůček,ale nevadí je to dobré
Akorát na fotce mi to nepřijde moc jako kýta, ale jako pěkný bůček
špenát miluju
vypadá skvěle,určitě vyzkouším
jednoduché a lákavé, zkusíme co nejdříve !
Hm to vypadá zajmavě
tohle taky zkusím,vypadá moc dobře
Díky za tip! Určitě vyzkouším.
Tak zítra bude dobrota
schnaxy — #5 Dík, já tobě a všem ostatním taky. K tomu brambůrky a pivčo
mmarianne — #3 Přesně to udělám jako ty.Přeji dobrou chuť.

Vypadá to lákavě, určitě vyzkouším
Dobrý, bude oběd na víkend. Jen s obměnou, bude z kuřecího a špenát už koupím ochucený, neb jsem líná být v létě v kuchyni. Hned tak využiju roládu v srnčím hřbetu
ukládám, vypadá to suprově
tak to může bý velice dobré
