Chcete každý den připravit rodině teplou večeři, ale schází vám inspirace a času také nemáte nazbyt? Máme pro vás tipy na jednoduché a chutné recepty, kterými potěšíte každého člena vaší rodiny! Dnes zkuste vepřovou plec!
Ingredience:
800 g vepřové plece (lze použít i libovější bůček), 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 vejce, 0,5 dl mléka, 3 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 200 g světlého chleba (bez kůrky), 3 dl bílého piva, 4 lžíce oleje, drcený nebo mletý pepř, MAGGI Vegga klasik
Postup:
Připravíme těstíčko z mouky. Budeme potřebovat 1 lžičku MAGGI Veggy, mléko a vejce. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na plátky nakrájený česnek. Chléb nakrájíme na kostičky a v rozpálené troubě krátce opečeme dozlatova. Přidáme připravené těstíčko, restovanou cibulku a zlehka vše promícháme tak, aby se kostičky nerozbily. Dochutíme pepřem a MAGGI Veggou. Vepřovou plec nakrojíme a naklepeme paličkou na šířku 1 cm. Maso posypeme MAGGI Veggou a poklademe nádivkou. Takto připravené maso s těstíčkem srolujeme a svážeme motouzem. Můžeme ještě lehce opepřit. Roládu dáme do pekáčku, podlijeme pivem a za občasného přelévání vypečenou šťávou pečeme v předem rozehřáté troubě jednu hodinu na 180 °C. Hotovou pečeni zbavíme motouzu, nakrájíme na plátky. Podáváme s vařeným, pečeným bramborem nebo kaší podlité vypečenou šťávou.
Tip:
Zkuste do nádivky přidat na kostičky nakrájené (nebo nastrouhané) jablko a zakápnout ho citronem (aby nezhnědlo).
Více na www.maggi.cz
MAGGI Vegga klasik a MAGGI Vegga s kuřecí příchutí jsou nové sypké směsi vyrobené z těch nejkvalitnějších surovin. Obsahují kousky zeleniny a koření se solí a dohromady tvoří všechny tyto ingredience jedinečnou kořenící směs vhodnou pro vaše polévky, omáčky, těstoviny, rizota i masové směsi.
Nový komentář
Komentáře
Tento recept neznám, někdy vyzkouším.
Libový bůček mám v lednici ,tak to vyzkouším.Vypadá to dobře.I když my vepřové moc nejíme,ale jednou za čas si dát můžeme.
juj, to vypadá krásně
plnku z chleba som ešte neskúšala
... nádivku dělám, ale chlebovou jsem ještě nezkoušela
daska59 — #17 i já, nevím proč do všeho cpát MAGGI...správný kuchař umí vařit bez Maggi říká ten můj
je plno přírodních ingrediencí
Většinou si vystačím bez Maggi.
mám hlad :)
Ano vyzkouším
zkusím
magic11 — #2
Chlebovou nádivku neznám, stálo by to za vyzkoušení.
Za chvíli jdu na oběd
Vepřového mám plný mražák,tak vyzkouším
Hele, já si z včerejší návštěvy u zahrádkářů přinesla otep libečku, takže pokud mě chytí nálada použít dnešní recept, usekám místo chemie zeleň ze zahrádky a budu to mít určitě lepší.
Vy a Maggi - spolu a chutně
magic11 — #2 běž na křečáky nebo zdravotní problémy psů
mám hlad :D
Zajímavá nádivka, ale zas Maggi
Vepřové nejím,jen když mne popadne zvrhlá chuť,Maggi používám na kuřecí