Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 800 g vepřové panenky
- oblíbené grilovací koření
- olivový olej
- 1 kg nových brambor
- 250 g čerstvého hrášku
- 1 česneková hlava
- 3 cibule – ideálně červené
- sůl a pepř
Postup
Brambory omyjte a osušte. Nakrájejte ostrým nožem na plátky. Vsypejte do pánve, na kterou jste předem dali olivový olej. K bramborám přidejte nakrájenou cibuli a celou česnekovou hlavu, překrojenou napůl.
Panenku nakrájejte na silnější špalíčky. V misce smíchejte olivový olej s grilovacím kořením. Můžou to být i bylinky a sůl. Záleží na vaší chuti. V této směsi namarinujte maso. Část oleje s kořením přidejte do pánve s bramborami.
Pánev dej na gril. Opékejte a až budou brambory téměř měkké, přidejte hrášek. Ještě chvilku opékejte, dokud brambory úplně nezměknou. Mezitím si hoďte na gril i marinovanou panenku. Hotové kousky masa přidejte do pánve a ihned podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
To vypadá dobře.