panenka6blog.jpgFoto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 800 g vepřové panenky
  • oblíbené grilovací koření
  • olivový olej
  • 1 kg nových brambor
  • 250 g čerstvého hrášku
  • 1 česneková hlava
  • 3 cibule – ideálně červené
  • sůl a pepř

Postup

Brambory omyjte a osušte. Nakrájejte ostrým nožem na plátky. Vsypejte do pánve, na kterou jste předem dali olivový olej. K bramborám přidejte nakrájenou cibuli a celou česnekovou hlavu, překrojenou napůl.

Panenku nakrájejte na silnější špalíčky. V misce smíchejte olivový olej s grilovacím kořením. Můžou to být i bylinky a sůl. Záleží na vaší chuti. V této směsi namarinujte maso. Část oleje s kořením přidejte do pánve s bramborami.

Pánev dej na gril. Opékejte a až budou brambory téměř měkké, přidejte hrášek. Ještě chvilku opékejte, dokud brambory úplně nezměknou. Mezitím si hoďte na gril i marinovanou panenku. Hotové kousky masa přidejte do pánve a ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

1.jpgFoto: Alena Kolaříková

2.jpgFoto: Alena Kolaříková