Slíbil jsem vám, milé dámy, na pondělí první rychlou teplou večeři. Ale přišla mi spousta děkovných dopisů a žádostí, abych vás nenechal o hladu přes víkend :o) Vběhnul jsem tedy do masny a koupil vepřové panenky. V samoobsluze byla velká fronta, a tak jsem si řekl, že ostatní snad dům dá. Dům toho moc nedal. V lednici se krčilo pár rajčat, jedna salátová okurka, jogurt a půl lahve červeného vína.
Tak do toho. Budeme grilovat:
"Opilé vepřové panenky pepřové"
Nejprve nalijte plnou sklenici červeného vína (bílé by bylo estetičtější, kdyby bylo. Ale ono nebylo :o) ) Potom prošpikujte panenky tím, co najdete - kousek špeku, párek nebo třeba klínek ze syrové papriky.
Špikujeme (tedy alespoň, my F@uni) hlavně z estetického hlediska, a tak je dost jedno, co tam vrazíte.
Panenku nařízněte přičně několika řezy do 2/3 průměru, osolte a posypte drceným pepřem. Drcený pepř!!! Né mletý!!! Dejte grilovat do rozpáleného grilu. Tip: Pokud máte gril v troubě, je fajn nalít na hlubší plech vodu a umístit o patro níž pod grilované maso položené na roštu. Oceníte zejména při likvidaci následků vašeho kuchyňského snažení.
Vezměte sklenici vína a sedněte si k televizi. Pozor! nepouštějte si nějak dlouhé filmy,.. Mně grilování trvalo 15 minut. Na pánvičku nalejte červené víno asi tak 1 dl. Přihoďte 1/2 kávové lžičky drceného pepře, nechte přejít rychlým varem. Zalijte šlehačkou, máte-li. Já jsem neměl, tak jsem tam plácnul jogurt. Ten se vám ve víně patrně trochu srazí, ale chutná to skvěle. Měl by být bílý. Jogobella s prima kousky ovoce by se asi moc nehodila.
Opilou vepřovou panenku pepřovou dejte na talíř, ozdobte, přelijte sosem z vína (jen jednu polovinu!) a jako přílohu můzete použít cokoliv mimo knedlíků. Podle mne by stačil i tmavý chléb. Já jsem z dietetických důvodů, protože mi chleba kazí postavu :o) použil jako přílohu dva kousky pažitky.
Dvě rady na závěr:
1. Nepokoušejte se zlepšovat tím, že přidáte další ingredience, zejména hotové omáčky a další koření. Víte, jak dopadl pejsek a kočička, když pekli dort,.. 100 dobrých věcí a výsledek?
2. Nepodceňujte úpravu jídla na talíři. Kolečko okurky nebo snítka petržele se zdá zbytečná, ale jíme i očima.
A dnes pro vás, milé čtenářky, máme i překvapení! Jaké??? Přeci soutěž!
Jdete do toho? Pak vám držíme palce a zde jsou instrukce ;o)
Pamatujete si na článek, který včera vyšel na našem magazínu a měl název Kurz rychlovaření Vypelichaného F@una???
Ne? Pak si jej můžete přečíst ZDE
Přečteno??? Tak už vám nic nebrání vrhnout se do soutěže!
Soutěžní otázka zní:
Tipněte si: Kolik času celkem potřebuje F@un na přípravu pěti večeří, které jste nalezla ve výše zmíněném článku?
/Předpokládejme, že má suroviny předem nakoupené v igelitkách na stole/.
Tipujte čas v minutách! Pamatujte že je to kurz rychlovaření!!! 6 hodin na to opravdu potřebovat nebude!
Víte, nevíte??? ;o)
Pokud jste si jistá, že váš tip je rozhodně přesný, pak klikněte SEM a napište jej!
A jaké hodnotné ceny na vás čekají?
První tři tipující s nejbližším tipem vyhrávají: Kurz potápění zdarma!
Přesný tip znamená fantastickou výhru: Oběd s F@unem v pražské restauraci "Zlaté časy. "
Nový komentář
Komentáře
Nyotaimori: Nyo:Tedy jseš hvězda a ještě k soutěži. 8 min x 5 = 40min + 800w = Zdraví Vás mikrovlná trouba.
Asi naštvu vegetariány, ale není te vepřové panenky škoda na tepelnou úpravu? Jedla jsem ji na zabíjačce jako tatarák na topince, vš ichni jsme si mlaskali..
Teda F@un se chudák snaží a vy jste na něj tak hnusný, jedubaby jedny
Eva_Fl: Dvě rady na závěr - bod 2. - to mě dostalo
Meander: Mne to prijde jako tacek, co se dava do balickovanejch mas. Fuj.
Eva_Fl 52: Viz moje reakce č. 7
david.lister: Chicken Buffalo wings?
smarja, co je to za hnus, co se v nem to maso vali?
Já si myslím,že si to F@un dělal pro sebe a tak nejlíp ví co mu chutná a jak si to připravit.Jinou barvu omáčky udělá kečup nebo paprika,ale to on asi nechtěl a tak když mu to chutná,přeju dobrou chuť.
Já dělám maso hodně zprudka a bez dlouhého dušení, ale u drůbeže jsem paranoik a dřív než za hodinu a půl kuře z trouby nevyndám. Infekční oddělení v Plzni je dost velký hnus. Kolegyně to zažila v přímém přenosu právě kvůli nedopečenému kuřeti a kapylobacilu v něm
femme: Jo? Sakra, jím krmnou kukuřici, já kráva!
Panneku nakrájet na plátky, osolit, opepřit drceným pepřem, hodit na pánev nebo na gril, k tomu salát okurky+rajčata a zapíjet vínem Rychlejší, chutnější a vzhledově hezčí
Meander: a v tom je ten problém, většinou to bývá právě ta krmná kukuřice
Nejlepší je někde zastavit, vlítnout do pole, narvat pár klasů a zdrhat.
david.lister: nemusíš mi popisovat, jak ji děláš, to je normální postup u nás mají občas balený kukuřičný klasy v Delvitě, ale připadají mi spíš jako krmná kukuřice
Grilování takovýho kusu vepřovýho masa za 15 min.? Není to pak čistě náhodou vevnitř syrový? A ten plivanec jogurtu bych tam taky nemusela, moc ozdobný mi to nepřipadá.
david.lister: a kde kupuješ čerstvou cukrovou kukuřici??
david.lister: a co třeba mraženou kukuřici? používáš snad jen tu, co si vypěstuješ na záhumenku?
F@un: na ten pocintanej ubrus jsi mohl aspoň položit zajímavě složenej ubrousek a to cosi u nakrájených okurek je tedy vážně dost nechutný na pohled
Pavla_b: Mně taky.