Hledala jsem na internetu nějaký netradiční recept na úpravu vepřových jater. Ze všech stránek však na mě však vyskakovala játra na cibulce, případně játra s anglickou slaninou. Jenže já jsem chtěla něco opravdu dobrého a opravdu netradičního.
Proto jsem nakonec vyzkoušela pikantní játra na červeném víně, spojení asi tří různých receptů :-)
Potřebujete
asi 800 g vepřových jater
1 větší cibule
asi 200 ml červeného vína
2 lžičky pikantní hořčice
sůl a pepř
trochu mouky na zahuštění
Postup
Cibuli nakrájíme na kolečka a vhodíme do pánve na rozpálený olej. Přidáme na nudličky nakrájená játra. Chvilku restujeme, pro pikantnější chuť můžeme lehce okořenit pálivými chilli papričkami. Zasypeme trochou hladké mouky, promícháme a podlijeme vínem.
Osolíme a okořeníme pepřem, přidáme pikantní hořčici. Dusíme do změknutí jater.
Podáváme s rýží.
Dobrou chuť přeje Jolana.
Nový komentář
Komentáře
Díky zase za další výborný recept. Hořčici jsem dala lahodnou pikantní Hellmanns - má zajímavou netradiční chuť ostatních hořcic - jinak recept byl opravdu výborný - manžel se naprosto spokojený po obědě svalil na kanapíčko:)