Milé čtenářky,
není to tak dávno, kdy tady proběhla víkendová soutěž s recepty na konkrétní suroviny. Přišlo nám jich spousta a většina byla velmi inspirativní!
Proto jsme se rozhodli připravit soutěž s delším časovým trváním a nabídnout jako cenu dárek do kuchyně a dalším dvěma výherkyním knihu o dietě s recepty.
Pravidla soutěže:
Z níže uvedených surovin vytvořte recept na skvělou pochutinu. Může jít o studenou i teplou kuchyni, fantazii se meze nekladou. Podmínkou je použití všech vyjmenovaných surovin s možností dodat si jakékoli další!
Je to snadné! V jednom bodě navíc máte i možnost výběru.
Soutěžní suroviny:
Lilek
Kokos (možno strouhaný sušený i čerstvý celý) nebo avokádo
Kuřecí maso (výběr dle libosti)
V receptu nezapomeňte na výčet všech Vašich surovin a dalších ingrediencí a na postup přípravy pokrmu. Fotografie vítáme!
Recepty budeme postupně na magazínu uveřejňovat.
Svůj recept (případně i s fotografiemi – což zvlášť oceníme – redakce i čtenářky) zašlete na adresu redakce@zena-in.cz s heslem SOUTĚŽNÍ RECEPT do 30. září 2006. Soutěž vyhodnotíme v prvním říjnovém týdnu.
Vyhodnocovat soutěž bude redakce a proti jejímu rozhodnutí není odvolání. Postupovat budeme tak, že vybereme deset top receptů, z nichž vylosujeme výherkyni. Pak vezmeme všechny zúčastněné (mimo hlavní výherkyni) a vylosujeme 2 čtenářky, které získají knihu o dietě s recepty.
Těšíme se na Vaše skvostné recepty a přejeme hodně štěstí!
Nový komentář
Komentáře
nevim, proc michat dve tak bezchutove veci jak je lilek a avokado. Ne ze bych je nerada ale musi se to vazne poradne okorenit aby se tam nejaka ta chut nasla. Asi lilek se zeleninou orestovat a kure zepect s avokadem a syrem.
Jaké zkušenosti má zadavatel soutěže s výběrem surovin, když je určena pro vítěze kniha o dietě s recepty?
Ale jo, něco z toho půjde vytvořit.
A Vivian, ta tvoje kombinace není špatná, z toho by se ale dalo vytvořit mňam jídlo (nekecám).
Lilek miluju a játra na kokosu, jak tu někdo přede mnou zmiňoval, je oblíbená kombinace mého manžela - tohle jídlo vzniklo u nás původně z lančmítu, fasovaného za dob studií na VŠ jako dvojáky.
no nevím, napadá mě jen smíchat to dohromady s "thajskou" zeleninou jako salát. Ale v restauraci bych si to nedala, takže soutěžit nebudu
do chilli con carne se na závěr také dává čokoláda (hořká s velkým podílem cacaa) a je to
. Ale i tuhle kombinaci už si začínám představovat na talíři ....
Nestačilo by kokosový mlíko ? To by pak snad bylo i k jídlu - tedy pro český papulky.
Vivian: Jsem samé překvapení, viď?
Nejedla jsem to. Ráda bych to ochutnala. Ona ta "jejich" čokoláda je něco úplně jiného, než ta naše sladká. Dělají i čokoládu lisovanou ze suchého kakaového prášku a dávají do ní chilli a/nebo pepř.
To je ostatně můj největší sen - vystřihnout si tak dvouměsíční kulinářský výlet po Mexiku.
Meander: vidíš, to bych do tebe neřekla...
A jedla jsi někdy tu omáčku? To musí být minimálně dost zajímavý, jíst něco, v čem je čokoláda a česnek...
Vivian: Hned, jak jsem tu tvou navrhovanou kombinaci spatřila, napadla mě omáčka mole.
Jenomže já nejsem normální, koukám na TV Paprika, mám předplacený Apetit a jestli mám nějaké hobby, tak je to vaření.
czonika: wolčestr i oléj a prolisovanéj (né černéj) česnek je gut, ale chybí ti tam kuřé, kokós a interpunkcé
Meander: šmankote, vono to doopravdy existuje?
Hihi, teď jsem si všimla, že nikde není psáno, že to musí být poživatelné
tak to zajímavá soutěž
Jen nevím jestli z toho vznikne něco co bude jedlé
Lilek v rajčatovém sosu: lilek opláchnem a nakrájíme podelně osmahnem a mezitím uděláme sos,připravíme česnek a prolisujeme ho do kastrulku dáme oléj nato ten prolisovanéj česnek do zlatova orestovat nesmí béjt černéj jinak je to hořké a nakrájená rajčata na kostičky bobkovéj list, nové koření od všeho jen 3 kousky pak přidáme trošku wolčestru a sole necháme to rozvařit až to máme rozvařené poléjváme lilky dobrou chut!!!!
Vivian: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=21768
Vivian: Hmmm, mexická kuchyně...
A příště budeme vymejšlet recept z čokolády, česneku a hovězích jater. A hlavní cena bude knížka O pejskovi a kočičce.
Já osobně bych tyto tři suroviny využila samostatně, sice to nebude žádná exotika, ale bude to k jídlu
pro gerdu hi hi já taky
Strašně blbá kombinace. Z toho se dá udělat jedině salát, nějak exoticky ho nazvat a tvářit se, že to tak má být.