bezový sirup

Tak i já jsem se rozhodla podělit o nějaký ten receptík. A jelikož je zrovna sezona kvetení černého bezu, Tak posílám receptík na báječný sirup z květů černého bezu. Dělám ho již několik let. Máme ho moc rádi, hlavně v zimě je to báječný do horkého čaje. Přeji všem dobrou chuť.

Milena Puschová,dříve Frűhaufová

2 l vody - svařit
25 květů černého bezu
25 g kyseliny citronové
2 citrony i s kůrou nakrájené na plátky (bez jader)
2 kg cukru krupice nebo krystal

Do vychladlé svařené vody se dají květy, kyselina citronová, citrony a necháme 24 hodin stát. Pak přecedíme a přidáme 2 kg cukru a zamícháme, až se cukr rozpustí.

Nalijeme do lahví a skladujeme v chladu.

  • Více o Velké kulinářské soutěži zde: VKS2011