Těsto
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 vejce
150 g cukru krupice
1 dcl oleje
2 dcl mléka
Pudinková náplň
0,5 l mléka
1 čokoládový pudink
2 lžíce cukru
1 lžíce kakaa
Poleva
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr
1 čokoláda Margot
Postup
V míse ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháme olej, dále do této hmoty zašleháme střídavě mouku s práškem do pečiva a dle potřeby ředíme mlékem. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Stejnoměrně rozprostřeme a na povrch nalijeme cik cak teplý pudink, pěkně z výšky, aby protekl těstem.
Pečeme asi 30 minut. Ještě na teplou buchtu rozetřeme kysanou smetanu prošlehanou s vanilkovým cukrem a povrch posypeme strouhanou Margot čokoládou.
Dobrou chuť přeje Michaela Vrožinová.
- Zapojte se také: Velká kulinářská soutěž!
Nový komentář
Komentáře
dělám podobný
Děláme je už několik let a je to dobrota, musím dělat rovnou dva plechy
jejda to je dobrůtka musím zkusit
delam tuhle buchtu jen davam nahoru granko a nebo orechy a obcas jeste do testa na pudinka dam boruvky
vyzkouším
Řezy margot jsou super, doma jsou oblíbené, navrch strouháme dvě margotky, jedna je málo
Peknou reportaz o vyrobe a vyjimecnosti horickych trubicek jsem si precetl tady
http://www.vseovareni.cz/magazin/kouzlo-horickych-trubicek/
vypadá to zajimavě a lákavě, o víkendu vyzkouším
Řezy Margot jsou výborné. Zrovna o víkendu jsem přemýšlela do jakého pečení jsaem používala zakysanou smetanu a nemohla si vzpomenout. Díky za připomenutí.
Buchty nemusím, ale vypadá dobře. Recept dám kamarádce, protože její přítel Margotky miluje, děkuji za tip