Naše velká kulinářská soutěž pokračuje a recepty od vás se nám scházejí v redakční poště. Neváhejte proto ani vy se zasláním svého oblíbeného receptu, doplněného o fotografie.

Příští týden máme v plánu připravovat kuřecí maso, a proto vítáme každý recept na jeho přípravu!

Dnes se s vámi rozdělíme o sladký recept čtenářky Evy...
pařížské koláčky

Potřebujete:

8 ks jablek
100 g cukr krupice
60 g másla

těsto
1 lžíce mléka
75 g cukr krupice
225 g másla
75 g hladké mouky
2 ks žloutků

Těsto: z mléka, másla, žloutků, cukru a mouky v míse vypracujeme, dokud nedrží pohromadě. Ze dvou třetin uděláme kouli, zabalíme do fólie a dáme do chladna. Zbývající třetinu rozválíme na 3 mm silný plát a tvořítkem vykrájíme ozdobné lístky, dáme rovněž do ledničky.

Velký kus těsta rozdělíme na 6 stejných dílů, každý díl vtlačíme do formy a uložíme do chladničky.

Náplň: Jablka oloupeme a nakrájíme. Na velké pánvi rozehřejeme máslo s cukrem, až se vše rozpustí. Plátky jablek položíme na cukrovo-máslovou směs do pánve a vaříme cca 20 minut.

Jablečnou směsí odleželé těsto ve formičce naplníme, na povrch upravíme 6 lístků z těsta tak, aby část náplně byla zakrytá. Jablkové koláče pečeme 25–30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, až je těsto zlatavé. Povrch koláčků můžeme po 15 minutách zakrýt alobalem, aby příliš nezhnědly.

Pařížské jablkové koláče jsou výborné jen tak nebo ke kávě.

Z plechu ani nesundáváme, protože alespoň u nás to funguje tak, že jsou během 5 minut  všechny „sežrané“.

Dobrou chuť přeje Eva Valíčková.

Zapojte se také: Velká kulinářská soutěž!