Recepty do naší Velké kulinářské soutěže neposílaly jen čtenářky, ale také čtenáři. Dnešní recept je od Zdeňka Smolce.
Potřebujeme
- 1 středně velké kuře
- sojová omáčka
- kurkuma
- med
- sůl
- černé pivo
- máslo
Naporcujeme kuře na čtyři velké porce, popřípadě osm malých porcí.
Porci jednu po druhé prosolíme. Solí šetřit nemusíme. Následuje sojová omáčka, kterou vmasírujeme do masa. Potom vezmeme kurkumu a místo vedle místa potřeme.
Do rendlíku dáme tři velké lžíce medu a necháme na mírném ohni med lehce rozpustit. Med poctivě rozetřeme na masenko místo vedle místa. Medem taktéž nešetříme!!! Nakonec uložíme do jenské misky a dáme minimálně na jeden den uležet.
Před pečením podlijeme 2 dl černého piva a poté doléváme vodu. Na kuře dáme také několik plátků máslíčka a můžeme péct.
Kuřátko má nádhernou krustu a chutná přímo skvěle. Nevím, ale rodina říká, že lepší kuřátko nejedli. No a já ? Při vší skromnosti také ne.
Rýži připravím klasicky ve vodě, ale s tím, že potom rýži ochutím a na másle ji restuji na wok pánvi tak dlouho, dokud není nádherně sypká a opražená.
Přeji dobrou chuť.
Nový komentář
Komentáře
Tu rýži bych restovala a ochutila ještě před vařením, chuť koření se lépe vcucne do rýže
božinku a proč ne taky medíček, pivínko a rejžička