Do testování se zapojila i naše spřátelená bloggerka Adriana, která vymyslela speciální recept na 4x zelenější velikonoční sekanou. Moc se jí povedla, rádi vám předáme její recept!

r1.jpg

Co nám k němu Adriana napsala?

Ptáte se, kdy jsou letos Velikonoce? Tento rok připadá Velký pátek na 15. dubna, Velikonoční pondělí pak na 18. dubna. Kromě toho, že každoročně barvím vajíčka, tak také peču linecké zajíčky a rozhodně si nemůžu odpustit velikonoční sekanou neboli velikonoční nádivku. Naprosto ji zbožňuju. A mám pro vás super recept! 

Recept na velikonoční sekanou 

Do té klasické patří kopřivy, ty jsem ale letos bohužel nesehnala. Takže jsem si recept maličko obměnila, řekněme, že mám takový speciál pro Pražáky. Prostě je snazší na Náplavce sehnat medvědí česnek a čerstvou petrželku než na Žižkově kopřivu. 

r2.jpg

Co budete potřebovat na 4x zelenější velikonoční sekanou? 

  • 8 rohlíků den starých 
  • 200 ml mléka 
  • 6 vajíček 
  • 500 g uzeného masa (200 g boku a 300 g rolované pleci, skvělé maso je například z Kauflandu značky K-Mistři od fochu z Modletic)
  • 1 červená cibule
  • 1 jarní cibulka 
  • 2 hrsti medvědího česneku
  • 2 hrsti čerstvé petržele 
  • 3 hrsti baby špenátu 
  • sůl, pepř, muškátový oříšek na dochucení 
  • máslo na vymazání formy
  • kyselé okurky (skvělou volbou jsou K-Favourites Premium Cornichons - mini okurčičky s medovou příchutí) k servírování 

r3.jpg

Jak na velikonoční sekanou? 

  • rohlíky rozkrájejte na kolečka a tyto kolečka ještě na čtvrtiny 
  • rohlíky polijte mlékem, rozšlehaným vajíčkem se solí a pepřem a nechte je rovnoměrně nasáknout 
  • uzený bok K-Mistři od fochu z Modletic! nakrájejte na kostičky a hoďte osmahnout na pánev
  • červenou cibuli si nakrájejte na kostičky a přidejte ji k masu 
  • libové maso nakrájejte na kostičky a přidejte do pánve
  • vše osmahněte
  • následně maso přisypejte k rohlíkům
  • nakrájejte si medvědí česnek, petržel a jarní cibulku a spolu s baby špenátem přisypejte k rohlíkům a masu 
  • všechno opatrně promíchejte
  • z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh, který opatrně přimíchejte k rohlíkům amasu 
  • dejte péct do předem rozehřáté trouby na 180 stupňů na cca 40 minut
  • podávejte s kyselou okurkou, případně s hrubozrnnou hořčicí K-Favourites Rotisseur Mustard z Kauflandu 

w4.jpg

Recept pro nás připravila bloggerka Adriana, kterou můžete sledovat na Somethingsometimes.cz a na Istagramu

r4.jpg
foto: Adriana Martinovičová, http://www.somethingsometimes.cz

Naše články:

Více informací o ingrediencích najdete na Kaufland.cz.

Reklama