Na velikonoční stůl neodmyslitelně patří nádivka. Vyzkoušejte jí tento rok trochu netradičně a do těsta přidejte nastrouhanou cuketu.
Ingredience:
- 1 kg mladých cuket
- 300 g uzeného masa
- 200 g nastrouhaného sýra (ideální je eidam nebo gouda)
- 1 svazek jarní cibulky
- 6 vajíček
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- sůl, pepř, majoránka
- 6 stroužků česneku
- trocha oleje
Postup:
Cukety nastrouhejte najemno. Uzené maso nakrájejte na malé kostky, sýr nastrouhejte nahrubo. Jarní cibulku na kolečka. Všechny suroviny smíchejte. Přidejte vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Ochuťte solí, pepřem a majoránkou. Přidejte prolisovaný česnek. Umíchejte těsto.
Formu na pečení nebo plech vymažte olejem a vylijte do ní těsto.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 – 55 minut.
V řeznictvích Globus se o veškeré maso a masné produkty starají naši řezníci. Maso a masné výrobky, které si v řeznictvích Globus koupíte, nevozíme z místa na místo. Maso do našich řeznictví přivážejí osvědčení dodavatelé jako půlky nebo čtvrtky, podle velikosti zvířete. Dále maso zpracovávají přímo na místě naši řezníci. Od bourání, přes porcování masa do kuchyňské úpravy pro domácí vaření, přípravu masových směsí až po masné výrobky, jako jsou nejrůznější druhy šunky, klobás, párků, paštik, nářezů, ale třeba i zabijačkových specialit. Protože masné výrobky připravují naši řezníci podle tradičních receptur, bez výrobu zlevňujících látek, je jejich naprostá většina vhodná i pro ty, kdo dodržují bezlepkovou dietu. |
---|
Nový komentář
Komentáře
Tuhle cuketovou dělám často.A moc mě chutná.Ale na Velikonoce udělám tradiční.
lenig — #5já až zítra...
Paráda...cuketovou nádivku dělávám v létě, až mám svoje cukety...už se těším...
Na velikonoce budu péct tradiční s kopřivama......
vypadá úžasně
už je v troubě :-)
Až budou cukety na zahradě.
přesně toto mám dneska v plánu :-)...už se těšíme na nádivku :-)
