O Velikonocích se plete pomlázka a barví vajíčka, ale nejen to. Je to čas hodování a společného stolování. Stejně jako patří kapr s bramborovým salátem k Vánocům, patří nádivka s kopřivami k Velikonocům. Přinášíme vám inspiraci na ty nejlepší velikonoční recepty. Vybírat můžete z tradičních i méně tradičních receptů. Recepty najdete také na webových stránkách Tescorecepty, kde pod každým receptem máte možnost nakoupit suroviny online nebo se můžete projít a najít vše, co k přípravě velikonočních dobrot potřebujete, pod jednou střechou v obchodech Tesco. 

Velikonoční špaldový mazanec

mazanec

Suroviny:

  • 300 g špaldové mouky
  • 2  žloutky
  • 60 g přepuštěného másla
  • 120 ml rostlinného mléka
  • 50 g třtinového cukru
  • 20 g droždí
  • hrst rozinek
  • hrst mandlových plátků
  • citronová kůra
  • špetka soli

Postup:

V malé mističce rozmícháme 2 lžíce mléka, lžíci třtinového cukru, 1 lžíci mouky a 20 g droždí. Necháme vzejít kvásek. Rozšleháme 2 žloutky, přidáme mouku, cukr a špetku soli. Ke směsi přimícháme hotový kvásek, rozpuštěné máslo, citronovou kůru a postupně přiléváme mléko. Mícháme tak dlouho, dokud nám nevznikne vláčné těsto. V případě, že je těsto tuhé, přidáme ještě víc mléka. Hotové těsto přikryjeme utěrkou a necháme ho kynout. Po vykynutí těsta do něho vmícháme namočené rozinky. Na plechu vyloženém pečícím papírem vypracujeme bochánek, který potřeme rozšlehaným bílkem. Mazanec posypeme nasekanými plátky mandlí a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 40-45 minut.

http://itesco.cz

TÉMATA:
VAŘENÍ