O Velikonocích se plete pomlázka a barví vajíčka, ale nejen to. Je to čas hodování a společného stolování. Stejně jako patří kapr s bramborovým salátem k Vánocům, patří nádivka s kopřivami k Velikonocům. Přinášíme vám inspiraci na ty nejlepší velikonoční recepty. Vybírat můžete z tradičních i méně tradičních receptů. Recepty najdete také na webových stránkách Tescorecepty, kde pod každým receptem máte možnost nakoupit suroviny online nebo se můžete projít a najít vše, co k přípravě velikonočních dobrot potřebujete, pod jednou střechou v obchodech Tesco.
Velikonoční špaldový mazanec
Suroviny:
- 300 g špaldové mouky
- 2 žloutky
- 60 g přepuštěného másla
- 120 ml rostlinného mléka
- 50 g třtinového cukru
- 20 g droždí
- hrst rozinek
- hrst mandlových plátků
- citronová kůra
- špetka soli
Postup:
V malé mističce rozmícháme 2 lžíce mléka, lžíci třtinového cukru, 1 lžíci mouky a 20 g droždí. Necháme vzejít kvásek. Rozšleháme 2 žloutky, přidáme mouku, cukr a špetku soli. Ke směsi přimícháme hotový kvásek, rozpuštěné máslo, citronovou kůru a postupně přiléváme mléko. Mícháme tak dlouho, dokud nám nevznikne vláčné těsto. V případě, že je těsto tuhé, přidáme ještě víc mléka. Hotové těsto přikryjeme utěrkou a necháme ho kynout. Po vykynutí těsta do něho vmícháme namočené rozinky. Na plechu vyloženém pečícím papírem vypracujeme bochánek, který potřeme rozšlehaným bílkem. Mazanec posypeme nasekanými plátky mandlí a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 40-45 minut.
Nový komentář
Komentáře
Juuu ze špaldyýý
Pokud peču, tak taky jen ze špaldy a třtinového cukru.
to může být dobré
Vyzkouším ,se špaldovou moukou mám ty nejlepší zkušenosti
Bezva recept...mazance peču celé rodině, taže můžu vyzkoušet...
mazanec peču ráda a recept se mi líbí v první chvíli jsem si myslela že recept dala redaktorka Markéta, místo P jsem viděla K
dělám mazance a beránka