6256d776d7b0dobrazek.jpgFoto: www.pernerka.cz

Ingredience:

  • 500 g hladké špaldové mouky
  • 2 lžíce medu
  • 2 vajíčka
  • 80 g másla
  • 200 g krupicového cukru
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 2 lžičky kakaa
  • 2 lžičky jedlé sody

Postup:

V hrnci na mírném ohni smícháme cukr, med, máslo a vejce a poté šleháme do pěny. Poté přidáme perníkové koření, kakao a jedlou sodu a šleháme do zhoustnutí. Horkou hmotu vlijeme do mouky a uhněteme v husté těsto. Necháme odležet v chladu do druhého dne. Druhý den vyválíme plát a z něj vykrajujeme různé tvary. Pečeme cca 7-8 minut při 200 °C.

Zdroj receptu: Pernerka