Foto: Babiččina volba
Ingredience
- 1 mrkev, nastrouhaná (asi 100 g)
- 100 g hladké špaldové mouky Babiččina volba / Babiččina mouka Univerzální
- 1 vejce
- 5 g prášku do pečiva
- 100 ml řepkového oleje
- 1 lžička kůry z chemicky neošetřeného citronu
K dokončení:
- 250 g mascarpone
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžička mleté vanilky
+ marcipánové mrkvičky
Postup
V robotu nebo šlehačem připravte nejprve pěnu z vajíčka a cukru. Dejte si záležet, aby pěna zesvětlela a zdvojnásobila svůj objem. Zapněte si troubu na 170 °C. V míse stranou si zatím promíchejte mouku a prášek do pečiva. Do pěny z vejce opatrně přidávejte nejprve olej, a až se zapracuje, vmíchejte postupně všechny zbývající ingredience včetně najemno nastrouhané mrkve. V této fázi si můžete pomoci třeba jen stěrkou a zapracovat celé těsto ručně. Hladké těsto dávkujte do formiček na muffiny lžící nebo naběračkou na rýži či zmrzlinu. Ideálně by mělo těsto ve formičkách dosahovat 2/3 výšky, aby během pečení „neuteklo“. Dejte do trouby a pečte 20 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout. Připravte si krém na zdobení. Vyšlehejte smetanu ke šlehání s cukrem a postupně přidávejte mascarpone. Až dohladka vyšlehaný krém dobarvujte práškovou nebo tekutou potravinářskou barvou do sytě oranžové. Zdobte sáčkem s širokou hvězdicovou špičkou a dokončete mrkvičkami.
Další velikonoční recepty najdete zde:
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
mrkvové dobroty mám moc ráda.
Jak mohu připravit pěnu z vajíčka a cukru, když v ingrediencích žádný cukr není.