Navíc se jedná o bezlepkový produkt, takže ho můžete bez obav nabídnout i jakékoli návštěvě. Do těsta už stačí jen přidat mléko, máslo a žloutky. Dle chuti doplníte do těsta rozinky, kandované ovoce, ořechy nebo mandle. Pečení si pak můžete usnadnit v domácí elektrické pekárně. A je raz dva napečeno. Mazanec od Labety si zamilujete vy i celá vaše rodina stejně jako ten od babičky.
Mazanec bez lepku
- Je bez lepku
- Mazanec upečete klidně i v domácí pekárně
- Balení 500 g
- Cena: 49,90 Kč
Zakoupíte ZDE
Namažte rodině hotový voňavý mazanec ještě domácím džemem a budete královnou kuchyně. Inspirujte se například zde:
Ananasový džem s kardamomem
Co potřebujete: 1 kg očištěného ananasu, 2 g kardamomu, kůru z 1 citronu (ideálně BIO), citronovou šťávu podle chuti, 1 balení Želírovacího cukru 4:1 Labeta (nebo Třtinového želírovacího cukru 4:1).
Postup: Smícháme 1 kg očištěného ananasu, pokrájeného na menší kousky, a nastrouhanou kůru z 1 citronu. Směs rozmixujeme a smícháme s Želírovacím cukrem 4:1 Labeta a kardamomem a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut. Podle chuti přidáme citronovou šťávu, která džem nejen dochutí, ale zároveň podpoří želírovací proces a zavařeninu pomůže zakonzervovat. V průběhu vaření nezapomínáme odebírat případnou pěnu, která by snižovala trvanlivost džemu. Horkým džemem opatrně plníme čisté skleničky, zavíčkujeme a otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru. Po zchladnutí skladujeme nejlépe na chladnějším, tmavém, suchém místě.
Tip: Pěnu vznikající při vaření marmelády nebo džemu nevyhazujte. Je stejně dobrá jako zavařenina pod ní, jen má kratší trvanlivost. Doporučujeme sesbíranou pěnu dát do zvláštní skleničky, skladovat v ledničce a spotřebovat co nejdříve. Třeba ráno ke snídani spolu s horkými lívanečky.
Produkty Labeta seženete na pultech různých obchodních řetězců a také celoročně na e-shopu Labeta: www.labeta.cz.
Labeta - tradiční český výrobce z Polabí
Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.
Nový komentář
Komentáře
peču domácí
Domácí je domácí.
Já dnes měla domácí mazanec u maminky a nic lepšího jsem nejedla. Moje maminka je prostě nejlepší
Dobrota.
Jako polévka ze sekery.
zítra se chystám na mazanec s tvarohem
Před chvílí jsem dopekla dva mazance, ale domácí
.
Mě dva upekla moje maminka, společně s domácími houstičkami - nevím, nevím, ale dlouho nevydrží - je to mňamka
I já ho mám v troubě.
Ted se peče v troubě
Bezva recept.
Dobrá inspirace, ale u nás vždy jen domácí.