son.jpg
Foto: Sonnentor

Ingredience:

  • 8 ks staršího bílého pečiva
  • 2 hrnky mléka
  • 6 vajec
  • 1 střední cibule
  • 2 hrsti kopřivy
  • 0,25 kg domácího uzeného masa
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl na vejce od zajíce
  • sádlo na vymazání pekáčku
  • Pepř bílý

Příprava:

Starší pečivo (rohlíky, housky) nakrájejte na kostky, vložte do misky a zalijte je mlékem. Nechte je nasáknout a poté mléko slijte. Z pečiva zlehka vymačkejte přebytečné mléko. Cibuli orestujte na pánvi dozlatova a nechejte vychladnout. Nakrájejte uzené maso na kostičky. Z vajíček oddělte žloutky a bílky. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Vychladlou cibuli, uzené maso nakrájené na kostky a žloutky přidejte k pečivu. Dále přidejte špetku soli, pepře a prolisovaný česnek. Nakonec přidejte 2 hrsti spařených a nasekaných kopřiv. Směs dobře promíchejte a vmíchejte do ní sníh z bílků. Vymažte pekáček 60659078add67obrazek.pngdomácím sádlem a celou nádivku do něj přidejte. Pečte v troubě na 180°C dokud nezíská nádivka zlatavou barvu.

Náš tip: Z obyčejného jídla vykouzlí neodolatelné pochoutky se středomořským svěžím nádechem. Jídlo bude barevně veselé, aromatické, prostě neodolatelné.

K nádivce se báječně hodí bramborová kaše nebo touto nádivkou můžete plnit kuřecí pečínku.

Receptů na nádivku najdete u nás více:

Reklama