Inspiraci jsme připravili ve spolupráci se značkou Hellmann’s, která se v rámci své kampaně snaží přicházet s  recepty, které pomáhají redukovat plýtvání potravinami. To je častý problém právě po Velikonocích. 

Španělská omeleta

Suroviny pro 2 osoby:

  • 5 vajec
  • 2 lžíce majonézy Hellmann’s
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 hrnek choriza nakrájeného na kolečka
  • 500 g oloupaných a uvařených brambor, nakrájených na plátky
  • 1 středně velká cibule nakrájená najemno

Postup:

Na olivovém oleji zpěníme cibuli společně s chorizem a jemně osmažíme. Přidáme brambory a zalejeme vejci rozšlehanými s majonézou. Na závěr přidáme petržel a celou omeletu necháme dopéct.

Vegetariánský quiche

Suroviny:

  • 1 balení křehkého těsta
  • 2 vejce
  • rajče a cuketa, nakrájené na plátky
  • cibule
  • petržel nasekaná nadrobno
  • parmazán
  • majonéza Hellmann’s
  • lžička másla

Postup: 

Křehké těsto vyválíme na pomoučeném vále. Vyložíme jím formu na koláč a předpečeme v troubě. Aby se těsto nevyboulilo, je nutné ho při předpečení propíchat vidličkou ve středu a zatížit (např. fazolemi). Nakrájenou zeleninu opečeme na másle a nasypeme do připraveného koláčového korpusu. Zalijeme vejci vyšlehanými s majonézou Hellmann’s a posypeme sýrem a petrželkou. Pečeme do zlatova.

Reklama