Co budete potřebovat?

Korpus:

  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 2 lžíce sezamu
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce nastrouhaného kokosu
  • 2 lžíce vlašských ořechů

Na ozdobu:

  • drobné ovoce, například rybíz

Náplň:

  • 300 g tvarohu
  • špetka soli
  • 1/3 sklenice xylitolu (březový cukr)
  • 2 vejce

Krém:

  • 750 g mascarpone
  • 2 sklenice
  • cukru moučka nebo xylitolu
  • 1 vanilkový lusk

Příprava

  1. Připravte si korpus. Suroviny na jeho přípravu míchejte, dokud nezískáte jednolitou směs. Směs vložte do 6 silikonových formiček, zhruba do 1/3 jejich výšky.
  2. V misce smíchejte tvaroh, cukr a špetku soli. Za stálého šlehání postupně přidejte vejce. Šlehejte, dokud se všechny suroviny nespojí. Doplňte formičky hotovou směsí a pečte zhruba 10 minut při teplotě 180 °C. Vyjměte a nechte vychladnout.
  3. Připravte krém: mascarpone vyšlehejte s cukrem pomocí šlehače. Vanilkový lusk rozřízněte na polovinu, vyndejte vnitřek a přidejte do krému. Hotovou směs přidejte do cukrářského rukávu a ozdobte s ní vychladlé koláčky. Dozdobte ovocem.

Suroviny nakoupíte na TESCO.CZ

Reklama