Bezlepkové perníčky
Suroviny
- Perník bez lepku Labeta
- 1/2 lžičky perníkového koření
- 20 g medu
- 2 vejce
- 40 g rozpuštěného másla
Postup
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v lednici (minimálně 2 hodiny, nejlépe však přes noc). Z odleželého těsta vyválíme silnější plát (cca 5 mm silný) a vykrajujeme různé tvary. Klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme na 180 °C asi 8-10 minut podle velikosti tvarů a tloušťky těsta. Po vychladnutí zdobíme libovolnou polevou.
Sádlové perníčky
Tento recept se opakuje v mnoha rodinných kuchařkách. Rodinu od rodiny se mění jen použitý tuk. Vždy je ho však 100 g.
- 140 g cukru moučka
- 2 vejce
- 50 g sádla
- 50 g Hery
- 2 lžíce rozpuštěného medu
- 2 lžičky perníkového koření
- 1 lžička sody
- 400 g hladké mouky
Vejce utřete s cukrem. Přidejte rozpuštěný vlažný tuk. Přidejte koření a med. Tuto směs přidejte do mouky smíchané se sodou.
Vypracujte nelepivé těsto.
Pečte na plechu vyloženém pečícím papírem, v troubě vyhřáté na 180 °C. Před pečením perníčky potřete vlažnou vodou a po upečení rozšlehaným žloutkem.
Nebo vyzkoušejte tyto sušenky:
Nový komentář
Komentáře
Vypadají nádherně a určitě budou i dobré.
Určitě vyzkouším.