image.pngFoto: Labeta

Bezlepkové perníčky

Suroviny 

  • Perník bez lepku Labeta
  • 1/2 lžičky perníkového koření
  • 20 g medu
  • 2 vejce
  • 40 g rozpuštěného másla

Postup

Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v lednici (minimálně 2 hodiny, nejlépe však přes noc). Z odleželého těsta vyválíme silnější plát (cca 5 mm silný) a vykrajujeme různé tvary. Klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme na 180 °C asi 8-10 minut podle velikosti tvarů a tloušťky těsta. Po vychladnutí zdobíme libovolnou polevou. 

60585e2fdd880image.png

Sádlové perníčky

Tento recept se opakuje v mnoha rodinných kuchařkách. Rodinu od rodiny se mění jen použitý tuk. Vždy je ho však 100 g.

  • 140 g cukru moučka
  • 2 vejce
  • 50 g sádla
  • 50 g Hery
  • 2 lžíce rozpuštěného medu
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1 lžička sody
  • 400 g hladké mouky

Vejce utřete s cukrem. Přidejte rozpuštěný vlažný tuk. Přidejte koření a med. Tuto směs přidejte do mouky smíchané se sodou. 
Vypracujte nelepivé těsto. 

Pečte na plechu vyloženém pečícím papírem, v troubě vyhřáté na 180 °C. Před pečením perníčky potřete vlažnou vodou a po upečení rozšlehaným žloutkem. 

Nebo vyzkoušejte tyto sušenky: 

Velikonoční mandlové sušenky

6058541920942image.png

Reklama