Foto: Gábi
Ingredience/těsto:
- 250 g rýžové hladké mouky Extrudo
- 50 g třtinového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 2 vejce
- 200 ml mléka
- 80 g másla
- 1 vanilkový lusk
Ingredience/krém:
- 200 g tučného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 50 g třtinového moučkového cukru
Postup:
Povolené máslo vyšleháme do pěny, přidáme cukr a opět necháme šlehat. Po jednom zašleháme vejce. Přidáme semínka z vanilkového lusku. Poté přidáme mouku smíchanou se solí a kypřicím práškem. Přilijeme mléko a necháme vše spojit. Plníme do 3/4 do formiček. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C 20-25 minut. Cupcakes necháme po upečení vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. Prošleháme krátce mascarpone, tvaroh a cukr. Vzniklý krém zdobíme zdobičkou na vychladlé cupcakes.
Hotové cupcakes zdobíme sušenkami s velikonočním motivem a čerstvým ovocem.
Máme pro vás i další velikonoční recepty:
Poctivý recept na velikonoční zajíčky z tvarohového těsta
Nový komentář
Komentáře
s bezlepkovými moukami Extrudo pracuju ráda a tenhle recept vypadá parádně...