Foto: Šárka Škachová
Suroviny
- 5 ks mrkve
- sůl
- 1až 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- kvalitní olivový olej
- půl lžíce třtinového cukru
- 1 balení marinovaného tofu
- citrón
- tymián
- lžička hořčice
Postup
Mrkev oloupejte a povařte trochu v lehce osolené vodě. Slijte a nakrájejte na menší kousky.
V pánvi na olivovém oleji zpěňte oloupanou a drobně nakrájenou cibuli. Přidejte drobně nakrájený česnek, mrkev, 2 plátky citrónu, čerstvý tymián, a zasypejte trochou třtinového cukru.
Za stálého míchání nechejte lehce zkaramelizovat. Tofu nastrouhejte na struhadle s většími slzičkami a přidejte k mrkvi. Ochuťte solí, lžičkou hořčice a nechejte vychladnout.
Do mrkvové pomazánky přidejte lžíci přírodního sýru nebo kysané smetany či hustějšího jogurtu. Kdo nepočítá kalorie, může přidat i trochu dobré majonézy. Pomazánku mažte na krajíčky tmavého chleba a zdobte snítkou tymiánu.
Dobrou chuť přeje Šárka Škachová – Gurmánka.
Jednoduchý mrkvový salát s jablky
Foto: Alena Kolaříková
Foto: archiv redakce
Nový komentář