DSC_0055.jpg (79 KB)

Podařilo se vám přinést z lesa nějaký houbový úlovek? Ugrilujte si o víkendu vegetariánský burger s houbami a svěží omáčkou ze smetany a koriandru.

Suroviny

  • 4 hamburgerové housky
  • 350 g lesních hub (mohou být i žampiony) – ideálně větší kusy
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý tymián
  • 3 velká rajčata
  • 150 g čedaru
  • 150 g rukoly
  • olivový olej
  • krémové balzamiko

na dip

  • 300 g creme fraiche
  • 2 hrsti nasekaného čerstvého koriandru
  • šťáva z poloviny limety
  • sůl
  • pepř

DSC_0001.jpg (82 KB)

Postup

Nejprve si namarinujte houby. Nakrájejte je na plátky a pokapejte olivovým olejem. Z obou stran ochuťte solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Dejte do krabičky s víkem a nechejte v lednici dvě hodiny marinovat.

DSC_0017.jpg (86 KB)
 
Rajčata nakrájejte na silnější plátky. Na každý plátek položte kousek čedaru.

DSC_0023.jpg (59 KB)

Připravte si dip. Creme fraiche smíchejte s nasekaným koriandrem. Dochuťte limetovou šťávou, solí a pepřem.

DSC_0034.jpg (68 KB)

Rukolu omyjte, osušte a dejte do mísy. Dochuťte olivovým olejem, krémovým balzamikem, solí a pepřem.

Teď přišel čas zkompletovat burgery. Rozpalte gril a dejte grilovat plátky žampionů, z obou stran. A také rajčata. Ta pouze z jedné strany, aby byl sýr nahoře. Opečte také rozkrojené burgerové housky.

DSC_0028.jpg (93 KB)

Na spodní část housky dejte dip, na něj rukolu, houby a rajčata se sýrem. Přiklopte horní částí housky. Můžete ještě spíchnout velkou špejlí.
Ihned podávejte.

DSC_0042.jpg (80 KB)

DSC_0046.jpg (106 KB)

Dobrou chuť přeje Elly. Recept vznikl pro Grillzonu PE-PO.

Burger třikrát jinak

Domácí burger s trhaným kachním masem

burger4.jpg (156 KB)

Burger s karamelizovanou cibulí

burger4_1.jpg (78 KB)

Focaccia burger

foccburger.jpg (79 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková