Podařilo se vám přinést z lesa nějaký houbový úlovek? Ugrilujte si o víkendu vegetariánský burger s houbami a svěží omáčkou ze smetany a koriandru.
Suroviny
- 4 hamburgerové housky
- 350 g lesních hub (mohou být i žampiony) – ideálně větší kusy
- sůl
- pepř
- čerstvý tymián
- 3 velká rajčata
- 150 g čedaru
- 150 g rukoly
- olivový olej
- krémové balzamiko
na dip
- 300 g creme fraiche
- 2 hrsti nasekaného čerstvého koriandru
- šťáva z poloviny limety
- sůl
- pepř
Postup
Nejprve si namarinujte houby. Nakrájejte je na plátky a pokapejte olivovým olejem. Z obou stran ochuťte solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Dejte do krabičky s víkem a nechejte v lednici dvě hodiny marinovat.
Rajčata nakrájejte na silnější plátky. Na každý plátek položte kousek čedaru.
Připravte si dip. Creme fraiche smíchejte s nasekaným koriandrem. Dochuťte limetovou šťávou, solí a pepřem.
Rukolu omyjte, osušte a dejte do mísy. Dochuťte olivovým olejem, krémovým balzamikem, solí a pepřem.
Teď přišel čas zkompletovat burgery. Rozpalte gril a dejte grilovat plátky žampionů, z obou stran. A také rajčata. Ta pouze z jedné strany, aby byl sýr nahoře. Opečte také rozkrojené burgerové housky.
Na spodní část housky dejte dip, na něj rukolu, houby a rajčata se sýrem. Přiklopte horní částí housky. Můžete ještě spíchnout velkou špejlí.
Ihned podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly. Recept vznikl pro Grillzonu PE-PO.
Burger třikrát jinak
Domácí burger s trhaným kachním masem
Burger s karamelizovanou cibulí
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
The food is very delicious, the formula you shared helped me a lot in processing this dish.
<a href="https://devast-io.online">devast io</a>