
Vyzkoušejte lahůdky, které osvěží váš rodinný stůl. Rama Cremefine ví, jak na to.
Seznam ingrediencí:
300 g brokolice
400 g květáku
10 g másla
1,5 l Knorr Zeleninový bujón
100 ml Rama Cremefine ke šlehání
1 stroužek česneku
sůl
pepř
muškátový oříšek
Knorr Hotová jíška světlá
parmezán
Postup přípravy:
Brokolici a květák očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek rozmačkáme a podusíme na rozpáleném tuku spolu s nakrájenými košťály. Přilijeme vývar a povaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přidáme růžičky brokolice a květáku a vaříme 10 minut. Za stálého míchání přidáme smetanu Rama Cremefine na šlehání a dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Dle potřeby zahustíme jíškou. Na talíři posypeme strouhaným sýrem.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Rybí ragú s chřestem a hrachovými lusky
350 g bílého chřestu
150 g hrachových lusků
sůl
cukr
300 g rybích filet (treska, platýz)
citrónová šťáva
bílý pepř
malá mrkev
1 Rama Cremefine zakysaný krém
1 lžíce bílého vína
1/2 svazku kopru
Postup přípravy:
Chřest oloupeme a ukrojíme konce, umyjeme a nakrájíme na cca 5 cm dlouhé kousky. Okrájíme konečky lusků a omyjeme. Do ½ l vroucí vody přidáme sůl a špetku cukru a nasypeme chřest. Vaříme asi 15 min. Poté přidáme lusky a vaříme dalších 5 minut.
Filety omyjeme a pokapeme citrónovou šťávou, posypeme solí a pepřem a nakrájíme na kostky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na malé kousíčky.
Zeleninu přecedíme a vývar si ponecháme. Ramu Cremefine zakysaný krém smícháme se 150 ml vývaru a necháme vařit. Do omáčky přidáme filety a kousky mrkve a vše vaříme za mírného ohně 5 minut. Do omáčky přidáme chřest a hrášek a necháme v ní ohřát.
Dochutíme bílým vínem a posypeme jemně nasekaným koprem. Jako přílohu podáváme rýži.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 45 minut
Kari brambory
6 velkých brambor
3 stroužky česneku
1 Rama Cremefine zakysaný krém
Rama Classic
kari koření
sladká paprika
sůl
Postup přípravy:
Brambory oloupeme, pokrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě. Na másle lehce osmahneme prolisovaný česnek, přidáme kari a sladkou papriku. Směs zalijeme Rama zakysanou smetanou a promícháme. Nakonec přidáme uvařené brambory a ještě jednou promícháme. Povaříme ještě 5 minut.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 minut
Seznam ingrediencí:
4 králičí hřbety
300 g Rama Crème Bonjour bílá
200 g rýže
1 Knorr Bujón s bylinkami a olivovým olejem
200 ml Rama Cremefine na vaření
Rama Culinesse
200 g čerstvých hub
čerstvé bylinky
sůl
pepř bílý
mléko
Postup přípravy:
Králičí hřbet vykostíme, osolíme, obalíme v sekaných bylinkách a v troubě pečeme do růžova. Rizoto připravíme tak, že nakrájené houby orestujeme a promícháme s rýží uvařenou ve vodě, ochucené Knorr Bujónem s bylinkami a olivovým olejem. Přidáme trochu mléka a vaříme, dokud se houby nespojí s rýží. Ochutíme. Ramu Crème Bonjour rozpustíme se smetanou Rama Crème Bonjour bílá a připravíme omáčku. Ozdobíme sekaným smaženým pórkem.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hod. 30 minut
Nový komentář
Komentáře
Marty: jenze me hovezi nejak nedela dobre
Ťapina: jaký hybridi? Lepšími rozumím ta, která se pasou venku a jedí trávu třeba. BIo kuřata se tomutušímříká, ta by přece neměla být právě tahle šlechtěná...
kubikm: Představ si, že jsi zástupce firmy, někdo ti napíše, jestli má vylít tvou firmou vyrobené sražené mléko. Napsala bys mu, ať to v klidu zkonzumuje? Co když druhý den dostane průjem (třeba klíďo z něčeho jiného) a bude tě žalovat?
Andula: To jsou vyšlechtění hybridi. Hybridizační efekt je kombinace genů, která dá lepší výsledek, než měl každý z rodičů. Složitě se to vysvětluje, ale prostě matka z plemene A doroste do kila padesáti, otec plemene B doroste do kila třicet a když je zkřížíš, tak jejich potomek bude mít dvě kila. Ty geny se nezprůměrují, ale potencují se, a to jenom tahle konkrétní kombinace. A ty kombinace se hledají, složitě se kříží různý plemena (jsou firmy, které se zabývají jenom tím hledáním správných kombinací) a hybridi se prodávají jako jatečná kuřata, toť vše. Dává se jim koncentrované krmení, aby z něj všechno uložili do masa a to stačí.
ty brambory by mohly být dobrý, ale když je doma chlap, ten u toho musí mít i maso, maso je maso
Ťapina: ale stejně, jak to, že jsou ty kuřata takový vykrmený? já občas kupuju takový ty jako že lepší a jsou trochu jiný, čím to je?
emma: a ta zelenina nebyla vyprodukovaná u spolany neratovice?
Ťapina:
jo jo nevděk světem vládne...
život mě naučil nevěřit
pokud máš pravdu ty, tak jedině dobře pro nás
hele dotaz - andule se naráz srazilo mléko ve 3 sklenicích olmy, napsala jim dotaz a řekli, že to má vylít - proč, když to nebylo trvanlivé mléko a takhle se běžně dříve vyráběl doma tvaroh?
nám se to stalo s 1 sklenicích a byl z toho moc dobrý tvaroh a přežili jsme to ve zdraví...
kubikm: A jestli přijdeš s tím, že to tam chovatelé beztak podstrkujou, tak se naštvu opravdu, protože se teď musím naučit všechny ty testy na rezidua, které se dělají, a všechny vyhlášky ohledně živočišných produktů, je mi z toho nanic, kolik toho je, a na co se to učím, když na to lidi beztak nevěří?
kubikm: Jenže kdy to bylo? Už máme nějaký čas jiný režim, hormony a antibiotika jako růstové stimulátory jsou zakázané pěkných pár let.
Ťapina: když holka měla kolem 15/16 tak holky v jejím věku měly velké potíže s menses - protože chtěly být štíhlé, jedly kuřata a do těch se cpaly hormony....tak a teď se naštvi, ale je to prostě tak
Morgan: grilovaný krutí prsa bez soli a tuku, rýže a zeleninový salát s kapkou olivového oleje!
ZIZALA, mozes mi poslat co si videla ako sa vyraba margarin?
MARGARIN JE SKODLIVEJSI ako maslo (a tiez rastlinna slahacka, rastl. maslo atd); najnovsi vyskum dokazal, ze nielenze margarin zvysuje zly cholesterol (to robi aj maslo), ale este aj ZNIZUJE dobry cholesterol. Dovodom su transfatty acids - kyseliny, ktore vznikaju pri ztuzovani tukov.
Najzdravsie su neztuzene oleje.
Suzanne: margarín vymysleli za II. světové války jako nahrážku másla. Určitě není zdravější, protože, se nejedná o rostlinné oleje, které skutečně mají proticholesterové účinky, ale o ztužené rostlinné tuky. A tam už toho moc zdravého není.
Ťapi nastvi at to ma zas trochu grady:)
Moje sestra je taky lehce militantní antimargarinistka
Já kupuju máslo, pančto mi nic jiného, co se tváří jako máslo nechutná. Ale mám ráda krémy od Ramy - to jsou pomazánky a taky se tak prezentujou. Ale abych pravdu řekla, "smetanu" od Ramy miluju, sbíhají se mi sliny, když ji do něčeho dávám. Je trochu jiná a strašně mi chutná. Teď jsem ochutnala i tu na šlehání a vůbec nebyla špatná. Prostě mi chutná a rodina se taky oblizuje. Ale pozor: jsou tam sice zdravější tuky (asi víceméně), ale má to víc kJ a je to dražší
Takže já to fakt kupuju jenom proto, že nám to chutná
Nikita: no potěš!
kubikm: Ty taky začneš s antibiotikama a hormonama v kravách? Já se fakt naštvu.
Juana: mlékárna Klatovy je super, ta dělala tak senzační jogurty...kdoví kde je jim konec...to bylo za totáče, bydlela jsem v Plzni a vždycky jsem jich haldu vozila do Prahy...