Vaříme s Vámi je projekt Maggi, ve kterém spolu s redaktorkou rubriky Vaření magazínu Žena-in, Elly Kolaříkovou, nahlédneme do vašich kuchyní. Elly s kamerou přijede k vám domů a ráda s vámi uvaří nebo upeče vaše oblíbené speciality.
Sledujte vše na této stránce na facebooku.
Tématem dalšího dílu Vaříme s Vámi bylo zelí. Odbornice na módu Dana se přihlásila s receptem na tradiční český i moravský pokrm – zelňačku, kterou řada lidí zná pod názvem kyselica. Ale Danin recept je tak trochu jiný. Takový, se kterým jsem se ještě nesetkala. Používá totiž čerstvé bílé zelí. Znám zelňačku pouze z kysaného, případně sladkokyselého zelí, takže jsem byla hodně zvědavá.
Dana používá čerstvé zelí hlavně z toho důvodu, že se jí líbí, že krásně křupe a celá polévka s ním chutná velice jemně. A já jsem k její polévce přivezla také starý český recept – zelňáky, známé také jako zelníky. Je to vlastně křupavé pečivo ze zelí, ovoněné trochou škvarků a sádlem.
Po drobných úpravách v kuchyni, které předchází téměř každému natáčení, kdy se naší hlavní pracovní plochou stal jídelní stůl, jsme s Danou připravily suroviny potřebné na její polévku. Už při smažení cibulky a anglické slaniny se nám všem sbíhaly sliny. Však určitě víte, že už cibulka dokáže během pár minut provonět celou kuchyni. Za chvíli už všechny suroviny bublaly v hrnci a vařily se do změknutí zelí.
Při chvilce odpočinku a čekání na jsme měli příležitost pokochat se Daniným krásným bytem, který nezapře majitelčin dobrý vkus. Obrazy od dědečka, krásné kousky starého nábytku a všude plno knih. Ke konci vaření nám navíc dělal společnost Danin pejsek, který byl velice poslušný a vůbec nerušil. Prostě ta pravá příjemná atmosféra domova.
A když se přestavěla technika a mohli jsme se zase pustit do práce, naučila jsem Danu, za tu její super zelňačku, má oblíbená slaná kolečka ze zelí a škvarků. Jde také o tradiční recept, do kterého se používá kysané zelí, škvarky a sádlo. Příprava je snadná a hotové pečivo se dá jíst teplé i studené.
Když jsme nakonec s celým štábem zasedli k prostřenému stolu, který se zase namísto pracovního stal jídelním, velice jsme si pochutnali. K zelňačce jsme zakusovali zelňáky a zjistili jsme, že chutě opravdu skvěle ladí. A protože nám šla práce skvěle od ruky a měli jsme trochu času, jídlo jsme si v klidu vychutnali a zbyly po nás jen prázdné hrnce a talíře. Nenechali jsme ani drobeček. A to je přece dobré znamení a my na sebe můžeme být s Danou pyšné, že jsme tak dobře uvařily.
Chcete se do Vaříme s Vámi také osobně zapojit? Není nic jednoduššího a já se na vaše reakce budu těšit!
Jak na to? Podělte se s námi o vaše kulinářské zkušenosti!
Máte své oblíbené recepty, rady, tipy a triky jak si práci v kuchyni usnadnit? Chcete se pochlubit tím, jak vám jde práce v kuchyni od ruky? Jak se vám povedlo vychytat si vlastní kuchyňské království? Právě na to jsme zvědaví a rádi za vámi přijedeme.
Prostřednictví formuláře na facebooku MAGGI CZ/SK vyplňte své osobní údaje, zašlete nám svůj soutěžní příspěvek (recept, tip, radu), připojte fotografii a odešlete. Jednoduché! My potom vybereme nejzajímavější příspěvky a s jejich autory či autorkami si domluvíme návštěvu a společné vaření.
Přijedu k vám na návštěvu, kde si spolu něco uvaříme (vařit můžete ze surovin, na které jste zvyklá, nemusí se jednat o produkty Maggi). Popovídáme si, celé to natočíme a pak umístíme video na web, aby se vaše rada nebo recept dostaly i do dalších domácností. Jako odměnu od nás dostanete kávovar Dolce Gusto a balíček výrobků Maggi. Zažijete něco zajímavého, a ještě se můžete pochlubit přátelům a ukázat jim, jak vaříte.
Až budeme vařit u vás, ráda vám pomůžu, poradím a klidně přiložím ruku k dílu. Věřím, že se zase naučím něco nového a obohatím své kuchařské zkušenosti.
Prohlédněte si co všechno už jsme zvládli ve Vaříme s Vámi.
Vaříme s Vámi: Pečeme cupcakes s Kamilou
Vaříme s Vámi: Silvestrovské pohoštění s Radkou
Vaříme s Vámi: Cannelloni s andělskou Karin
Vaříme s Vámi: Snadný oběd s Radkou
Vaříme s Vámi: Treska a růžičková kapusta s Laďkou
Vaříme s Vámi: Francouzská quiche s Pepou
Nový komentář
Komentáře
Trefa:kyselicu dobre znam,bydlela jsem ve Zline vice jak 20let.
Zelňáky, to je moje
, i když spíš k pivínku
zelí je skvělá surovina a když je dobrý recept, k tomu šikovná kuchařka - všichni si pochutnají. Ale zelňačku mám každopádně raději tu klasickou. Je pikantnější a víc mi chutná. Už se těším na rané zelí, z toho dělávám moc dobrý salát s koprem.