Sójové výrobky Alpro jsou ideální ingrediencí pro milovníky moderní kuchyně, kvalitních potravin a zdravého životního stylu. Díky nim jsou připravená jídla lehce stravitelná a představují vhodnou součást vyváženého a pestrého jídelníčku. Inspirujte se našimi recepty, které jsme pro vás připravili! Co třeba zkusit kuře nebo lososa?
Kuřátko s těstovinami a špenátem
- 4 kuřecí prsa
- 400 g špaget
- 2 rajčata
- 250 ml Alpro Cuisine
- 250 ml Alpro Original
- 200 ml vývaru
- 10 g hladké mouky
- 50 g strouhaného parmazánu
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- sáček čerstvého špenátu (nebo kostka mraženého listového)
- hrst nasekaných bylinek podle chuti
- svazek bazalky
- sůl
Špagety uvaříme v osolené vodě tak, aby nám zůstaly lehce nedovařené. Scedíme a pokapeme olivovým olejem. Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na olivovém oleji, lehce zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme Alpro Cuisine a Alpro Original. Vzniklou omáčku důkladně provaříme, dochutíme solí a pepřem a na závěr přidáme listy bazalky, dále už nevaříme. Rozmixujme tyčovým mixérem. Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme a odstraníme semínka. Zbylou dužinu nakrájíme na malé kostičky. Kuřecí prsíčko osolíme, obalíme v nasekaných bylinkách, opepříme a zprudka orestujeme na rozpálené pánvi z obou stran. Zalijeme vývarem a lehce svaříme. Přidáme špagety a provaříme, dokud se nám vývar nevpije do těstovin. Posypeme strouhaným parmazánem, přidáme rajčata, špenát a dochutíme dle potřeby solí. Omáčku vlijeme do hlubokého talíře, poté pomocí vidličky vytvoříme ze špaget hnízdo, na které položíme upečené kuře.
Steak z lososa s celerovým krémem a olivami
- 4 steaky z lososa (cca. po 150g)
- 500 g celeru
- 300 g brambor
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 ml Alpro Cuisine
- 200 ml Alpro Original
- 100 g černých oliv
- 2 lžičky piniových oříšků
- tymián, bazalka
- muškátový oříšek
- sůl
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dorůžova na olivovém oleji společně s nakrájeným celerem, bramborami a česnekem. Přilijeme Alpro Cuisine a Alpro Original. Přidáme bylinky, osolíme a nastrouháme trochu muškátového oříšku. Po uvaření celeru a vyvaření zhruba poloviny tekutiny směs rozmixujeme tyčovým mixérem na jemný krém. Dochutíme solí a pepřem. Osoleného lososa opečeme na rozpálené pánvi z obou stran. Servírujeme ho na lůžku z celerového krému, posypaného zprudka orestovanými piniovými oříšky a pokrájenými černými olivami.
Více inspirace najdete zde: www.alpro.com/cz
Nový komentář
Komentáře
tohle je zajímavý recept, kuře můžu vždy
zajímavý recept
zajímavý
zkusím..
Trefa:lososa mam velice rada,vyskousim.
Vlastně recept
Super tecept ...
