Zeleninový salát s kuřetem a hořčicovým dresinkem
suroviny: 1 ledový salát, 3 rajčata, 2 žluté papriky, 2 kuřecí prsa, olej, sůl, pepř, ocet, hořčice
postup: zeleninu omyjeme, nakrájíme a dáme do hluboké misky. Potom si připravíme dresink z malé dávky octa, hořčice, soli a mletého pepře. Tuto směs promícháme a za stálého míchání doléváme kvalitním olejem podle chuti (poměr mezi základními surovinami je cca 1:4). Dále si nakrájíme kuřecí prsa na plátky, osolíme, opepříme a prudce je orestujeme na oleji. Když je maso měkké, dáme ho na zeleninu, přelijeme dresinkem a podáváme.
Kuřecí prsíčka na hořčici s těstovinami
suroviny: 2 kuřecí prsa, sůl, pepř, olej, 2 plné lžíce hořčice, 1 smetana, těstoviny
postup: prsa nakrájíme na nudličky, dáme na rozpálený olej, osolíme, opepříme, přidáme hořčici a vše necháme orestovat. Potom přilijeme smetanu a chvilku dusíme. Podle potřeby můžeme dohustit světlou jíškou. Omáčkou přeléváme uvařené těstoviny.
Vepřová žebírka se sladkou hořčicí a medem
suroviny: 1 kg žebírek, sůl, hořčice, lžíce medu, vývar
postup: žebírka omyjeme, nakrájíme podél kosti asi na dvoucentimetrové plátky, osolíme, potřeme hořčicí a také pomažeme mírně medem. Naskládáme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme, dokud nejsou měkká. Pak je vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Podáváme s vařeným bramborem.
Rostbeef s hořčicovou kůrkou
suroviny: 1 kg hovězí roštěné, sůl, pepř, hořčice, kečup, olej
postup: maso omyjeme, odblaníme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí a kečupem. Potom ještě vetřeme olej a necháme 24 hodin odležet v lednici. Necháme v pekáčku rozpálit olej a maso orestujeme prudce po obou stranách. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut po každé straně (dle výšky masa) na 250 stupňů. Maso krájíme na tenké plátky a podáváme s hranolkami a hořčicovou omáčkou, kterou získáme smícháním hořčice, kečupu, na jemno nakrájené cibule a
Naším tipem pro přípravu těchto jídel jsou velmi chutné hořčice značky Kand. Více informací o těchto výrobcích a mnoha dalších kulinářských dobrotách se dozvíte na stránkách www.kand.cz
Recepty připravila dle svých zkušeností Věra Forejtová, Catering Praha
Nový komentář
Komentáře
hořčici můžu...nejradši mám plnotučnou a namazat na chleba
....
...ne jako byly dřív, říkalo se jim z legrace hořčičný servis
...tady není vůbec poznat, jaký byl jejich pravý původ....
jinak ty hořčice na prvním obrázku kupujeme a po využití jsou z nich krásné skleničky