Ingredience:

  • 1 kg malin
  • 1/2 l vody
  • 1 kg Korunního cukru na přípravu sirupu z bobulového ovoce

Postup:

Maliny umyjeme, dáme do hrnce s vodou a necháme 5–10 minut povařit. Vychladlou malinovou hmotu smícháme s Korunním cukrem na přípravu sirupu z bobulového ovoce a necháme přes noc v chladu. Šťávu vylisujeme a přecedíme přes jemné sítko nebo plátno. Sirup uvedeme do varu a necháme 3 minuty vařit. Hotovou směs nalijeme do sterilních lahví, dobře uzavřeme a necháme v chladu. Po otevření skladujeme v chladničce a rychle spotřebujeme.

Doporučené ředění: 1 díl sirupu na 6 dílů vody.

Tip: Kromě nápojů zkuste sirupem polít domácí palačinky.

Více receptů a inspirace najdete zde.

Reklama