Krásný poslední týden před nejkrásnějšími svátky roku všem, kteří si  udělají v předvánočním shonu trochu času, zajdou na stránky Ženy-in a zalistují v předpisech a nápadech čtenářek.

Předpisů na perníčky tu asi bylo dost, ale ráda bych poslala ten můj i s „rychlosvícínky“.

Ingredience: 56 dkg hladké mouky, 34 dkg cukru, 4 vejce, 4 lžíce medu, mleté koření do perníku, mletou skořici, lžičku sody, 5 dkg sádla (másla).

Z přísad udělat těsto, podle potřeby přidat mouku, aby se neroztékalo a nelepilo. Dobře vypracovat, na hodinu do chladna odpočinout. Vykrajovat hvězdičky 3–4 mm silné, péct pomalu ve velmi mírné troubě. Před pečením, aby se leskly, potřít rozšlehaným vejcem.

_zelvicka_
 

Želvička dostane „nášup“ 1000 bodů do VVS!