Na 16 rohlíčků potřebujete:

  • 45 g cukru krupice
  • 120 g změklého másla
  • 1 vanilkový lusk
  • 60 g mletých mandlí
  • 140 g hladké mouky
  • 120 g pomazánky Nutella®

Postup:

Do mísy vsypeme cukr, přidáme na kostičky nakrájené změklé máslo a semínka z vanilkového lusku. Utřeme do pěny, vmícháme mleté mandle a mouku a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut podchladit v mrazáku. Poté těsto rozdělíme na 16 dílů a modelujeme z nich rohlíčky. Plech s rohlíčky vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C, pečeme 15 minut a následně necháme vychladnout. Pomazánku Nutella® dáme do malé misky, malý kastrol naplníme 500 ml vroucí vody a misku s pomazánkou asi 5 minut ohříváme nad kastrolem. Nakonec rohlíčky namáčíme ve změklé pomazánce Nutella®.

Více informací naleznete zde.

Inspirujte se dalšími recepty:

Reklama