Značka KetoMix nabízí celou řadu odlehčených produktů pro lidi přímo v dietě. Zdá se to neskutečné, ale i v redukčním režimu si lze pochutnávat třeba na zelňačce, krkonošském hubníku, štědrovečerní rybě nebo vánočním salátu. Nemluvě o výborné nízkokalorické vánočce. „Nehladovět, pochutnat si a přitom ještě hubnout, tak jednoduché to s KetoMix může být i o svátcích. Stačí mít jen ty správné ingredience a recepty,“ dodává Eva Sroka, marketingová ředitelka společnosti Opravdové hubnutí.
Tím to ale nekončí. „Pro člověka, který právě zhubl a konečně si může užívat pohled do zrcadla, jsou svátky stresujícím obdobím. Pokušení číhá na každém kroku. Ideálním řešením je odlehčit vánoční jídelníček s nízkokalorickými produkty značky DailyMix. Nakoupit tu můžete jak nejrůznější produkty pro zdravé vaření a pečení, tak hotovky, konjakové přílohy, sušenky, ořechy, ořechové pomazánky, kaše, pyré a mnoho dalších. Výběr je opravdu pestrý,“ popisuje Eva Sroka. Ani po skončení diety si není třeba odepírat sladkou vánoční štolu nebo tradiční linecké cukroví. I tady si můžete o svátcích pochutnat a přitom se nebát, že veškerá práce investovaná do vaší postavy bude nadobro ztracena.
Užít si vánoční svátky v hojnosti může opravdu každý, tedy i ti, kdo hubnou nebo chtějí mít svou váhu pod kontrolou. Stačí k tomu rozumný kalorický příjem. Žádné odměřování a zbytečný stres, ale naopak bohatý jídelníček s použitím správných nízkokalorických surovin. S recepty bez cukru se nemusíte vzdávat ani tradičního svátečního pečení a vaření. Vše najdete na KetoMix a DailyMix.
Tip na dárek
Darujte pod stromeček štíhlejší křivky i kus zdraví – lepší kondici, posílenou imunitu, konec braní léků i větší psychickou pohodu. Stačí pořídit voucher na novou postavu. Je na obdarovaném, zda si vybere konkrétní nízkokalorické produkty nebo kompletní dietní plán.
Šťastné a nekalorické!
Recepty KetoMix:
Zelňačka
Vánoční zelňačka neboli kapustnica je tradiční součástí štědrovečerní tabule na Slovensku. I tady platí, stejně jako v Česku u rybí polévky, kolik slovenských rodin, tolik různých receptů. Liší se v drobnostech, ale základem je vždy kysané zelí. To nejlepší, které můžete sehnat. Řada Slováků tuto nepřekonatelnou polévku připravuje i na bujaré silvestrovské oslavy. Prý se tak vyhnou novoročnímu bolehlavu. Ten se vás naštěstí při KetoMix dietě netýká, i tak si ale můžete pochutnat na této skvělé polévce.
Ingredience
- 50 gramů mrkve, nakrájené na kolečka,
- 50 gramů cibule, nakrájené nadrobno,
- 1 lžičku mleté papriky,
- 1 bobkový list,
- 3 kuličky nového koření,
- 5 kuliček černého pepře,
- 50 gramů šunky, nakrájené na kostičky,
- 75 gramů kysaného zelí,
- 1 odměrku KetoMix polévky se zeleninovou příchutí,
- vodu,
- řepkový olej,
- sůl.
Postup
Podle návodu na obalu si připravte KetoMix polévku se zeleninovou příchutí. Na 1 lžíci řepkového oleje osmahněte ve větším hrnci mrkev a cibuli. Jakmile je zelenina zlehka opečená, přidejte šunku. Pak zasypte mletou paprikou, velmi krátce orestujte a zalijte KetoMix polévkou se zeleninovou příchutí. Dle potřeby zřeďte vodou. Vložte bobkový list, nové koření a pepř. Přidejte kysané zelí. Pokud jsou nudličky zelí příliš dlouhé, můžete ho ještě několikrát překrojit, aby v polévce nebyly velké kusy. Zvolna vařte, dokud zelí nezměkne. Trvá to asi 20 minut. Vyjměte koření a podle chuti polévku dosolte.
Vánoční krkonošský hubník (sladký)
Slaný krkonošský hubník se jedl nejen na Vánoce, ale horalové si jej dopřávali i v průběhu roku. Jeho sladká verze byla naopak svátečním pokrmem, který se objevoval na stole jen jedinkrát do roka, a to o svátcích. Do tradiční verze používaly kuchařky vánočku namočenou v mléce, sušené švestky, rozinky nebo dokonce povidla. mTakové ingredience si bohužel v KetoMix dietě nemůžete dát ani na Vánoce. Recept jsme proto pro vás upravili.
Ingredience
- 1 odměrka směsi na KetoMix Proteinový perník
- sušené houby,
- 30 gramů povolených ořechů
- 1 lžičky KetoMix vanilkové příchuti,
- 1 vejce,
- 50 ml mandlového mléka bez sacharidů,
- citrónovou kůru,
- sůl,
- řepkový olej na vymazání formy.
Postup
Podle návodu na obalu si upečte 1 porci proteinového perníku. Sušené houby zalijte horkou vodou a nechte alespoň 15 minut nabobtnat. Sceďte a slitou vodu nechte stranou. Odvažte 50 gramů hub a nakrájejte je na malé kousky.
Perník pokrájejte na kostičky a vložte do mísy. Přidejte pokrájené houby a posekané ořechy. Vejce rozšlehejte s vanilkovou příchutí, citrónovou kůrou a špetkou soli v mandlovém mléce. Zalijte připravenou směs a promíchejte. Směs přendejte do zapékací misky vymazané řepkovým olejem. Pečte dozlatova v troubě vyhřáté na 200 stupňů.
Pečený losos s česnekovo-koprovým krémem
Řada domácností na štědrovečerní tabuli už vyměnila tradičního smaženého kapra za jinou rybu. Pokud se k nim letos přidáte i vy, vyzkoušejte náš recept na lososa s česnekem a koprem. Během pár minut vykouzlíte zdravé jídlo, které vám bude závidět celý zbytek rodiny. A to i přesto, že držíte KetoMix dietu. Po večeři pak budete možná jediní, kdo si nebude muset povolit knoflík u kalhot.
Ingredience
- 2 x 50 gramů lososa,
- sůl,
- 2 lžíce KetoMix dresinku Česnek a bylinky,
- 1 lžíce kopru, nakrájeného nadrobno,
- 1 lžíce citrónové šťávy.
Postup
Rozpalte troubu na 180 stupňů. Lososa omyjte studenou vodou a osušte papírovou utěrkou. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a osolte. V malé misce smíchejte KetoMix dresink Česnek a bylinky, kopr a citrónovou šťávu. Směs rozetřete rovnoměrně na rybu. Pečte asi 15 minut. Podávat můžete s bramborovým salátem bez brambor, dietním štědrovečerním salátem nebo proteinovým pečivem.
Vánoční salát z tuřínu
Tuřín je zelenina, která může mimo jiné pozitivně ovlivňovat trávení. Byl populární hlavně ve staročeské kuchyni. Naštěstí si nachází cestu i do té současné. Dá se využít ve spoustě „bramborových“ receptů, jeho chuť je dokonce lahodnější než chuť obyčejných brambor. A to je dobrá zpráva pro všechny, kteří o letošních Vánocích drží KetoMix dietu. Štědrovečerní salát si totiž můžete připravit i z tuřínu a přitom nijak neohrozit svůj jídelníček.
Ingredience
- 450 gramů tuřínu, nakrájeného na kostky,
- KetoMix Vajonézu,
- 1 lžičku citrónové šťávy,
- 1 lžičku hořčice bez cukru,
- 50 gramů kyselé okurky, nakrájené na kostičky,
- čerstvý kopr, nasekaný nadrobno,
- sůl a pepř podle chuti.
Postup
Tuřín oloupejte, nakrájejte na kostky a do hrnce s osolenou vodou. Přiveďte k varu a na střední teplotu vařte dokud tuřín nezměkne (měl by ale zůstat stále pevný). Sceďte a nechte okapat. Do větší mísy vložte Vajonézu, citrónovou šťávu, hořčici, kysanou okurku, kopr, sůl, pepř a vše dobře promíchejte. Přidejte tuřín a opět promíchejte. Mísu zakryjte a dejte vychladit do lednice na minimálně 1 hodinu.
Vánočka
Vánočka je tradičním symbolem českých Vánoc a neodmyslitelně k nim patří. První zmínky o ní pocházejí ze 16. století, kdy byla výsadou mistrů cechu pekařského. V běžných domácnostech se zabydlela až o 200 let později.
Každá rodina má recept na tu zaručeně „nejlepší“ vánočku. Jak to ale udělat, když se ve vašem jídelníčku nesmí objevit cukr ani pšeničná mouka? Vyzkoušejte náš recept a uvidíte, že i když držíte KetoMix dietu, můžete si pochutnat na plátku voňavé vánočky ke sváteční snídani.
Ingredience
- 4 vyšlehané bílky,
- 240 g směsi na KetoMix houstičky,
- 60 ml mandlového mléka bez sacharidů,
- 30 g rozpuštěného másla,
- 10 ml rumu,
- 1 lžičky citronové kůry,
- 2 lžičky prášku do pečiva,
- 3 g KetoMix vanilkové příchuti,
- mleté mandle dle chuti,
- mandlové plátky na posypání.
Postup
Z bílků si vyšlehejte tuhý sníh. V míse smíchejte směs na houstičky, prášek do pečiva, vanilkovou příchuť, citronovou kůru, mandlové mléko, rozpuštěné máslo a rum. Postupně zapracujte sníh z bílků. Těsto můžete vložit do vymazané formy na vánočku nebo uplést vánočku, kterou posypete mandlovými plátky. Pečte na 180°C přibližně 20 minut.
Recepty DailyMix
Low carb vánoční štola na váš sváteční stůl
Tradiční vánoční štola je zhotovena z těsta z bílé mouky, je plná ořechů, rozinek a sladkého kandovaného ovoce. Co takhle si ale tuto vánoční pochoutku připravit o něco zdravějším způsobem? Vyzkoušejte náš recept na lehkou low carb vánoční štolu, která provoní vaši domácnost a naladí vás na tu správnou vánoční atmosféru.
Ingredience
- 250 g mandlové mouky
- 100 g drcených mandlí
- Půl balení kypřícího prášku do pečiva
- 90 g másla
- 75 g xylitolu
- 1 vejce
- 125 gramů tvarohu v kostce
- 50 sušených brusinek bez cukru
Postup
V míse smíchejte všechny suché suroviny, tedy mandlovou mouku, prášek do pečiva, drcené mandle a xylitol. Ve druhé míse si smíchejte všechny mokré ingredience, tedy změklé máslo, vejce a tvaroh. Do těsta opatrně zapracujte sušené brusinky.
Z hotového těsta opatrně vytvarujte štolu. Těsto si vyválejte a pomyslně jej rozdělte na tři třetiny. Jednu krajní třetinu přehněte dovnitř a přes tu přehněte druhou krajní třetinu.
Troubu si předehřejte na 160 °C a štolu pečte 60 až 65 minut. Pokud by se vám náhodou připalovala, lze ji přikrýt alobalem a ten odkrýt až na závěr.
Proč mandlová mouka?
Když si vyhledáte tradiční recept na vánoční štolu, zjistíte, že se peče z klasické hladké mouky. Ta však nezapadá do konceptu low carb stravování. Její zdravější verze se proto peče právě z mandlové mouky, která je přirozeně bezlepková a navíc má nízký glykemický index. Charakteristický je pro ni tedy nízký obsah sacharidů a přitom vysoký obsah zdravých tuků a vlákniny. Zkrátka a jednoduše skvělá volba v případě, že se chcete na Vánoce stravovat odlehčeně.
Užijte si sladké vánoční pečení a mlsání bez výčitek. Pro přípravu nízkosacharidového vánočního cukroví a pečiva využijete ořechové mouky, nízkosacharidová sladidla a další důležité suroviny pro zdravé pečení.
3 recepty na low carb vánoční cukroví, se kterým zabodujete
Co by to bylo za Vánoce bez skvělého cukroví? Zkuste se ale letos vydat jinou cestou a připravit si low carb verze oblíbených receptů na vánoční cukroví. Prozradíme vám, jak připravit křehké a lahodné low carb linecké nebo třeba čokoládové košíky plné nasekaných oříšků. Tak se pusťte do čtení a prozkoumejte naše recepty na low carb vánoční cukroví.
Low carb linecké cukroví
Ingredience
- 70 g mandlové mouky
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžička mleté vanilky
- 3 lžíce xylitolu
- 2 žloutky
- 35 g přepuštěného másla (ghee)
- 20 g sušeného mléka
Postup
Nejprve smíchejte všechny suché suroviny, tedy mandlovou mouku, prášek do pečiva, mletou vanilku, xylitol a sušené mléko. Poté přidejte změklé máslo a promixujte, dokud ze směsi nevznikne hladká drobenka.
Následně přidejte žloutky a zapracujte je do těsta. Vzniklé těsto vložte do mísy a nechte jej v lednici pár hodin odpočinout.
Těsto vyválejte mezi dvěma archy pečícího papíru (nebude se vám tak lepit k válečku). Poté vykrojte tvary podle vaší fantazie.
Troubu si předehřejte na 180 °C. Cukroví pečte přibližně 10 minut do zlatova. Hotové linecké nechte vychladnout, poté jej můžete zdobit například pomocí low carb marmelády. Skvělé je ale i samotné.
Čokoládové košíčky s oříšky
Ingredience
- 100 g mandlového másla
- 50 g kakaového másla
- 60 g nasekaných ořechů podle vaší chuti
- 2 lžičky kakaa
- 1 až 2 lžičky čokoládové příchuti KetoMix
Postup
Připravte si vodní lázeň a rozpusťte s její pomocí kakaové máslo. Postupně přidejte ostatní směsi, tedy mandlové máslo, nasekané ořechy, kakao a čokoládovou příchuť KetoMix a vše dobře zapracujte.
Tímto postupem vám vznikne hladká čokoládová směs s oříšky. Tu nalijte do předem připravených košíčků. Použít však můžete i silikonové formičky (například na led), z nichž půjdou bonbóny dobře vytáhnout.
Formu nebo košíčky dejte do lednice ztuhnout alespoň na dvě hodiny. Poté je vyjměte a máte hotovo.
Zdroj: KetoMix a DailyMix
Nový komentář