DSC_0225.jpg (132 KB)

Vlastně vůbec nepoznáte, že jde o recept pro někoho, kdo má potravinovou alergii. Budete je chtít upéct pro sebe, i když jste úplně zdraví. 

Suroviny

  • 200 g vychlazené Hery bez laktózy
  • 300 g hladké mouky
  • 100 g cukru moučka
  • 100 g jemně mletých vlašských ořechů
  • 2 žloutky

na obalení

  • moučkový cukr
  • vanilkový cukr (ideálně domácí) nebo semínka z vanilkového lusku

DSC_0200.jpg (87 KB)

Postup

Všechny suroviny na vanilkové rohlíčky smíchejte a vypracujte z nich nelepivé těsto.

Nechejte do druhé dne odpočinout v lednici.

Z těsta odkrajujte kousky. Z kousků vyválejte delšího “hada”, ze kterého ukrajujte kousky tak velké, jak velké chcete mít rohlíčky. Takto si připravte více rohlíčků a ty postupně upravte, aby měly pěkné okraje a ohněte je do tvaru rohlíčku. Skládejte na plech vyložený pečícím papírem.

DSC_0219.jpg (86 KB)

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, dokud nezačnou tmavnout, zhruba 12 až 15 minut.

Horké sundávejte z plechu a obalujte ve směsi moučkového cukru s vanilkou.

DSC_0201.jpg (95 KB)

Dobrou chuť přeje Elly a Pečení je radost.

Recepty bez laktózy na našem magazínu

Perníkový stromeček bez laktózy

DSC_1173.jpg (70 KB)

Brownies z červené řepy

DSC_1214.jpg (104 KB)

Perník na plech bez laktózy

DSC_0244.jpg (104 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce

Reklama