Při Vaření s Vámi pro Maggi jsem poznala už několik úžasných ženských. A minule také chlapa! Josef Drábek je usměvavý a sympatický mladý muž, který žije v krásném bytě, zařízeném ve francouzském stylu. Takovéto prostředí je velice blízké i mně, a nejen proto jsem se u Pepy cítila skvěle!
Kdo z vás přemýšlí, co výborného připravit pro svou drahou polovičku na Valentýna, může se inspirovat na Pepově fotoblogu. A najdete tady nejen sladkosti, ale spoustu tipů na hlavní jídla a další pochoutky.
Na korpus si připravte
100 g změklého másla
250 g máslových sušenek
a na krém
600 g ricotty nebo mascarpone
100 g cukr moučka
300 ml našlehané smetany (30%)
25 ml mandlového likéru
zakysaná smetana (20%)
ztužovač šlehačky
2 lžíce oblíbené (červené) marmelády
Máslové sušenky rozmixujeme v mixéru nebo rozdrtíme v mikrotenovém sáčku pomocí válečku.
K rozdrceným sušenkám přidáme máslo a pokračujeme v mixování (popřípadě zpracujeme rukama).
Pomocí dna skleničky směs sušenek a másla namačkáme do dortové formy a prozatím odložíme do lednice.
Okraje formy lehce vyvýšíme.
Ve vyšší nádobě vyšleháme šlehačku spolu se ztužovačem do tuha.
Odvážíme 100g moučkového cukru.
Ricottu spolu se šlehačkou vymícháme metlou.
Přimícháme likér a dosladíme cukrem (nemusíme dávat všech 100g, zkrátka dle chuti).
Krém nalijeme a rozprostřeme na korpus a necháme minimálně 3 až 4 hodiny vychladit.
Marmeládu necháme zahřát, aby zřídla. Pokud je stále moc hustá, přilijeme kapku vody.
Pokud má vaše marmeláda zrníčka, propasírujeme jí přes sítko.
Vychladlý a ztuhlý koláč potřeme zakysanou smetanou.
Do injekční stříkačky nasajeme marmeládu, kterou na koláči vytváříme malé tečky.
Marmeládové tečky protínáme (a zároveň spojujeme) párátkem.
Dobrou chuť přeje Josef Drábek.
Nový komentář
Komentáře
Vypadá to dobře, určitě vyzkouším.
Cheesecake jsem nikdy nedělala, ale určitě může být dobrý.
peetrax — #26
Suzanne — #25 taky to tak mám. Když mám něco ráda a dávám si to zřídka, tak se fakt neohlížím na to, že existuje něco zdravějšího.
To bych místo vysněného dezertu mohla jíst mrkev a to zas teda ne.
gerda — #24 Tak tak, každému, co jeho jest
Já si piškotový dort klidně odpustím, ale dvakrát do roka si dám do nosu bombou z rozmačkaných sušenek
Suzanne — #23 já jsem cheescake udělala 2x, nebylo to rozhodně špatné, ale připadá mi, že je blbost mačkat do korpusu sušenky, když je v naší české kuchyni tisíc receptů na jiné těsto
, tohle je takové "americky" ošvindlované
, ale já jim to přeju, ať si tam za mořem dají do nosu, když už nemají vlastní kuchyni. Jíst se to dá - ale já se radši odbudu nadýchaným piškotem.
Maria28 — #21 Jenže tvarohový koláč je prostě ... tvarohový koláč
Tohel je jiné. Mně osobně to nevadí, přijala jsem to stejně jako puding, pizzu, koktejl apod., ale chápu, že někomu to nesedí.
gerda — #22
Klára Wimmerová — #18 Suzanne — #17 souhlasím!! Nedávno jsem tam přišla na bílé jogurty, které se vyrovnají těm dražším Hollandia, přitom vycházejí levněji. Těstoviny mají taky moc dobré, zkrátka se polepšili a drží kvalitu. Ze začátku jsem tam lezla s nedůvěrou a moc nekupovala. Vlastně jo - kytice, kytky v květináčích, to měli od začátku dobré.
Mně se nelíbí ten název, nějak mi nejde přes jazyk. Měl by to být tvarohový koláč, nebo krémový. Že zdomácněla pizza mi nevadí, ale toto slovo je jakési krkolomné...Také se těším na krém z mascarpone a z nutely.
kukátko — #16 no to mě právě plete!! Já na to dbám a vybírám co nejtučnější, a přesto to nejde. Vychlazená je z ledničky, šlehám ručním šlehačem a pokud si vzpomínám, mívala jsem spíš problém NEPŘEŠLEHAT a neudělat si máslo, tak to šlo rychle. Bez ztužovače.
Klára Wimmerová — #18 Tak tak. Od jisté doby zcela ignoruji pohoršené výkřiky o jedech, co "do nás cpou"
(kdoli, kdekoli). V Lidlu mimochodem mají párky s nejvyšším procentem masa a když bylo v D testu srovnání se stejným výrobkem v okolním zahraničí, vyšly ty české nejlíp. Velmi dobré věci taky vozím z Polska. Nejhorší smrt je z vyděšení
Suzanne — #17 Ano, souhlas, chce to jen se nebát a testovat. :) Zpočátku, vlastně hodně dlouho jsem měla představu, že se tam prodávají druhořadé produkty. Pak jsme ale začali kupovat D-Test a zkoušet nakupovat různé věci... teď už bych se bez Lidlu neobešla. Poslední "objev" jsou tamní těstoviny, poradila mi je kolegyně. Například minikolínka, ty zbožňuju! Cena oproti jiným, "značkovým" těstovinám je doslova zlomková - a naopak kvalita skvělá. Ale abych zůstala u toho sladkého pečení, další věc, co můžu doporučit, je "lidlová" čokoláda na vaření, třeba. :)
Cheescake miluju, toho sušenkového základu s tvarohovým krémem bych se užrala
Mimochodem, když se bavíte o šlehačce z Lidlu, mají tam celkově dobré mléčné produkty, i sýry, jogurty a tak.
gerda — #2 U šlehačky jde hlavně o % tuku. Pokud má 30 nebo 31, tak se z toho tuhá šlehačka neudělá.
gerda — #13 Taky můžu potvrdit jen ty nejlepší zkušenosti se šlehačkou z Lidlu. Kupuju v krabičce, trvanlivou, vždycky mám minimálně 3 kousky v lednici. :)
to já vím, že cheescake je ze sušenek, ale fakt si myslím, že piškot je daleko zdravější. Nemluvě o tom, kolik teď blbé sušenky stojí
Já budu dělat střechu z BeBe a měla jsem kliku, že jsem koupila 4 balení za akční cenu. Fakt se mi nechce platit 17 korun za jedny sušenky, když si k tomu musím připočíst ještě další suroviny. To už bych si mohla rovnou koupit cukrářský výrobek.
elly — #3 aha, to vyzkouším, do Lidlu jezdím často a nenapadlo mi vzít odtamtud i šlehačku. Např. sůl už kupuju jen z Lidlu, je nejjemnější.
tetička25 — #11 vydržte...chystám celý recept :-)
elly — #9 dej receptík kolik čeho na krém, díky
elly — #9 to mohlo být teda mooc dobré