cheesecake

Při Vaření s Vámi pro Maggi jsem poznala už několik úžasných ženských. A minule také chlapa! Josef Drábek je usměvavý a sympatický mladý muž, který žije v krásném bytě, zařízeném ve francouzském stylu. Takovéto prostředí je velice blízké i mně, a nejen proto jsem se u Pepy cítila skvěle!

Kdo z vás přemýšlí, co výborného připravit pro svou drahou polovičku na Valentýna, může se inspirovat na Pepově fotoblogu. A najdete tady nejen sladkosti, ale spoustu tipů na hlavní jídla a další pochoutky.

Na korpus si připravte

100 g změklého másla
250 g máslových sušenek

a na krém

600 g ricotty nebo mascarpone
100 g cukr moučka
300 ml našlehané smetany (30%)
25 ml mandlového likéru
zakysaná smetana (20%)
ztužovač šlehačky
2 lžíce oblíbené (červené) marmelády

Máslové sušenky rozmixujeme v mixéru nebo rozdrtíme v mikrotenovém sáčku pomocí válečku.
K rozdrceným sušenkám přidáme máslo a pokračujeme v mixování (popřípadě zpracujeme rukama).
Pomocí dna skleničky směs sušenek a másla namačkáme do dortové formy a prozatím odložíme do lednice.
Okraje formy lehce vyvýšíme.
Ve vyšší nádobě vyšleháme šlehačku spolu se ztužovačem do tuha.
Odvážíme 100g moučkového cukru.
Ricottu spolu se šlehačkou vymícháme metlou.
Přimícháme likér a dosladíme cukrem (nemusíme dávat všech 100g, zkrátka dle chuti).
Krém nalijeme a rozprostřeme na korpus a necháme minimálně 3 až 4 hodiny vychladit.
Marmeládu necháme zahřát, aby zřídla. Pokud je stále moc hustá, přilijeme kapku vody.
Pokud má vaše marmeláda zrníčka, propasírujeme jí přes sítko.
Vychladlý a ztuhlý koláč potřeme zakysanou smetanou.
Do injekční stříkačky nasajeme marmeládu, kterou na koláči vytváříme malé tečky.
Marmeládové tečky protínáme (a zároveň spojujeme) párátkem.

Dobrou chuť přeje Josef Drábek.

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama