Suroviny
5 vajíček uvařených natvrdo
1 nízkotučný měkký tvaroh
1 pórek
sůl a pepř
kysaná smetana
Postup
Tvaroh, smetanu a sůl důkladně promícháme. Přidáme nastrouhaná vejce a jemně nasekaný pórek. Dochutíme čerstvě umletým pepřem.
Mažeme na pečivo, sypeme čerstvou pažitkou
Dobrou chuť přeje Johanka.
Nový komentář
Komentáře
Budou Velikonoce,tak bude v každé rodině vajíčková pomazánka.
Dělám ji po velikonocích.
tu dela svagrova
Tak to by šlo ....
Porku dávám také méně a nahrazuji pažitkou. Navíc přidávám i trošku majonézy (aby to lépe klouzalo do krku). Když nemám majolku, tak dám tatarku (u nás to nikdo moc nerozlišuje - kupujeme jen Hellmanns).
Zásadně používám domácí vejce, které objednávám na adr.: jansajindrich@seznam.cz
Juana — #4 přesně tak
dělám jí podobně a děti jí mají moc rádi
na obrázku je pažitka s porem
Dělám podobnou, jen přidávám trochu majonézy a místo pórku dávám pažitku.
tuhle pomazánku vyzkouším
taky občas udělám, ale jinak. Takže zkusím to obměnit.
Vajíčkovou pomazánku dělám, je výborná