vafle

Chcete mlsat zdravě? Rozpalte vaflovače a inspirujte se naším receptem na netradiční vafle. Vyzkoušeli jsme variantu s celozrnnou špaldovou moukou, třtinovým cukrem a rýžovým „mlékem“. Chutnaly skvěle a vy si je dnes můžete upéct s námi. Oslaďte si začátek týdne.

Pokud vám v lednici chybí rýžové mléko, můžete ho nahradit mlékem sójovým nebo mandlovým, kefírem nebo klasickým kravským mlékem. Jak vám to bude vyhovovat a chutnat. S celozrnnou špaldovou moukou jsou vafle skvělé, experimentovat se dá i s celozrnnou pšeničnou nebo namletými ovesnými vločkami.

Vafle můžete podávat s domácím džemem, jogurtem, tvarohem, ovocem, javorovým sirupem. Variant je nekonečně mnoho. Chce se vám mlsat? Použijte třeba domácí lískooříškový krém nebo mandlové máslo.

celozrnné vafle

Suroviny

  • 2 vejce
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 300 ml rýžového „mléka“
  • 250 g celozrnné špaldové mouky
  • 1/2 lžičky sody
  • špetka soli

Postup

Vejce vyšlehejte s cukrem. Přidejte tekutou složku - mléko, ořechové mléko, kefír. Mouku smíchejte se sodou a špetkou soli.

Obě složky spojte v hladké těsto.

Opékejte ve vaflovači a ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

špaldové vafle

Čtěte také

TÉMATA:
MLSÁNÍ