Chcete mlsat zdravě? Rozpalte vaflovače a inspirujte se naším receptem na netradiční vafle. Vyzkoušeli jsme variantu s celozrnnou špaldovou moukou, třtinovým cukrem a rýžovým „mlékem“. Chutnaly skvěle a vy si je dnes můžete upéct s námi. Oslaďte si začátek týdne.
Pokud vám v lednici chybí rýžové mléko, můžete ho nahradit mlékem sójovým nebo mandlovým, kefírem nebo klasickým kravským mlékem. Jak vám to bude vyhovovat a chutnat. S celozrnnou špaldovou moukou jsou vafle skvělé, experimentovat se dá i s celozrnnou pšeničnou nebo namletými ovesnými vločkami.
Vafle můžete podávat s domácím džemem, jogurtem, tvarohem, ovocem, javorovým sirupem. Variant je nekonečně mnoho. Chce se vám mlsat? Použijte třeba domácí lískooříškový krém nebo mandlové máslo.
Suroviny
- 2 vejce
- 4 lžíce třtinového cukru
- 300 ml rýžového „mléka“
- 250 g celozrnné špaldové mouky
- 1/2 lžičky sody
- špetka soli
Postup
Vejce vyšlehejte s cukrem. Přidejte tekutou složku - mléko, ořechové mléko, kefír. Mouku smíchejte se sodou a špetkou soli.
Obě složky spojte v hladké těsto.
Opékejte ve vaflovači a ihned podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Nový komentář
Komentáře
Ty jsem dělala podle receptu v lednovém Apetitu, jen množství surovin bylo trochu jiné. Jednoznačně úžasné!
vaflovač ještě nemám
děkuji za recept přímo pro mne na míru
Úžasný recept.
Jo delame