Už jste se někdy ocitli v kůži Pretty Woman? Nevíte si rady, když se ocitnete v nóbl restauraci na obědě s mnoha chody a před sebou více než jeden příbor? Podobnou situaci zažila naše čtenářka Sweety77 a podělí se s vámi o svůj nezapomenutelný zážitek.
Chtěla bych se s vámi podělit o nezapomenutelný zážitek, který se mi stal asi před 5 lety. Pro někoho to není nic extra, ale pro nás to zážitek byl. Byla jsem sekretářkou v jedné firmě a dost často jsem ubytovávala hosty v jednom 5hvězdičkovém hotelu v Praze. Tím jsem sbírala pro sebe body, a když jich bylo dost, mohla jsem si vybrat prémii ve formě obědu pro 4 osoby v tomto hotelu.
Řekla jsem přátelům a vyrazili jsme. Den začal tak, že mi vypadla plomba u zubu. Už to byl důvod, proč se mi tam nechtělo, ale když už jsme byli na cestě, tak co se dalo dělat, nějak jsem musela přežít. Ještě musím podotknout, že nejsme úplní burani, kteří nemají základy stolování (i když jsem si tak v tento den připadala).
Když jsme dorazili do hotelu, připadali jsme si jako v Pretty Woman. Uvedli nás ke stolu, dostali jsme vlastního číšníka. Ten nám po každém upití vína hned doléval. Na stole bylo strašně moc příborů, tak jsme vzpomínali, který je na který chod. Měli jsme na výběr z předkrmů, několika hlavních jídel, salátů a já nevím, z čeho všeho. Bylo to bufetovou formou, takže jsme si mohli dát, kolik jsme chtěli. No, musela jsem být pěkně rudá, protože jsem fakt nevěděla, co dělat, aby to vypadalo tak, jak má.
Nakonec nám to nedalo, abychom neochutnali od každého něco. Až už jsme byli fakt nacpaní, tak jsme objevili horké zákusky, ale ty už by se do nás nevešly, tak jsme se rozhodli, že je čas jít domů. Docela jsem si oddychla, když jsme odtamtud vypadli. No a já jsem druhý den ráno musela běžet k zubaři, protože mne zub bolel čím dál tím víc.
Když se sejdeme, tak na to zavzpomínáme, a myslím si, že na to budeme vzpomínat ještě dlouho. Hezký den přeje Sweety77
Stalo se vám někdy něco podobného? Už nemusí. V dnešním článku Evy Soukupové ZDE se vám dostane náležitého poučení, jak a čím jíst vybrané exotické pochoutky. Ale než se to naučíte, vzpomeňte si na nějaký svůj roztomilý trapásek u stolu a pošlete nám ho na známou adresu redakce@zena-in.cz
Dárky ještě nejsou rozdané!
Nový komentář
Komentáře
Příbory jsou obvykle připravené u talíře v pořadí, v jakém se podávají jednotlivé chody, takže se prostě berou od kraje :) Přesto neškodí vědět, jak který příbor vypadá...
něco podobného se stalo i mně, když jsem kdysi s manželem po túře v Tatrách hledali nějakou občerstvovnu, bo jsme byli po výstupu na vrchol a sestupu zpátky do civilizace hladoví jako vlci
otevřený byl jen hotel s x hvězdičkami a my jsme byli oblečení jako správní turisté, tzn. trekovky a sportovní oblečení
sice se číšník netvářil příliš vřele, ale měl smůlu, hlad je prostě hlad 
Jednou jsem taky zažila večeři v nooobl restauraci. Docela mi vadilo, když číšník hned doléval víno, které jsme sotva usrkli.