Mražené SKYR jednohubky
sk1.jpg

Ingredience:

  • 1 bohušovický SKYR borůvka
  • 1 lžíce medu
  • 100 g borůvek
  • 100 g mandlí

Postup:
Promícháme borůvky a nasekané mandle. Dáme je do silikonových košíčků a zalijeme smíchaným SKYREM a medem. Poté košíčky zhruba na dvě hodiny, do ztuhnutí, zamrazíme.

Kuřecí paličky ve SKYRU
sk2.jpg

Ingredience:

  • 140 g bohušovického SKYRU natur
  • 3 stroužky česneku
  • Čerstvá petržel
  • Šťáva z půlky citronu
  • 500 g kuřecích paliček (nebo stehenních řízků)
  • Sůl
  • Strouhanka na obalení
  • Máslo na pečení

Postup:
SKYR dáme do mísy a přidáme nadrobno nakrájený česnek a petrželku. Přidáme i citronovou šťávu a vše promícháme. Opláchneme kuřecí maso, osušíme jej a posolíme. Do další misky dáme strouhanku, zlehka ji osolíme a promícháme. Kousky masa nejdříve obalujeme ve skyrové marinádě a poté ve strouhance. Obalené kousky rovnoměrně vložíme do pekáčku a na vrch každého dáme silnější plátek másla. Zapékací misku zakryjeme alobalem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 °C asi hodinu. Jakmile je maso zlaté, podáváme teplé s přílohou, pečivem nebo zeleninou. Vynikající je i studené, nakrájené na plátky jako party pochutina.

Cizrnový salátek se SKYREM
sk3.jpg

Ingredience:

  • 140 g bohušovického SKYRU natur
  • 1 plechovka konzervované cizrny
  • 1 rajče
  • 1 mrkev
  • 4 lžíce petrželky nebo koriandru
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín drcený
  • Chilli
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup:
V míse smícháme cizrnu, nadrobno nakrájené rajče, mrkev, bylinky, olivový olej a špetku od každého koření. Na dno misek dáme trochu SKYRU, poté směs zeleniny, a nakonec ještě lžičku SKYRU. Salátek je vynikající jako příloha, ale může posloužit i jako osvěžující a zdravá svačinka.

Více na SKYRCZ.CZ
60c091b07d534obrazek.png

Reklama