My jsme se letos rozhodli jít na to jinak - křupavě! Jako hlavní ingredienci jsme použili krekry TUC a výsledek? Neodolatelná kombinace, kterou ohromíte hosty i celou svoji rodinu.
Natucnutý burger
Ingredience:
• 1/2 balení TUC se sušenými rajčaty
• 400 g mletého hovězího maso
• 1 vajíčko
• Sůl, pepř podle chuti
Domácí barbecue omáčka:
• 4 lžíce rajčatového protlaku
• 3 lžíce třtinového cukru
• 3 lžičky melasy nebo javorového sirupu
• 2 lžíce hořčice
• 1 lžíce domácího grilovacího koření
• 2 lžíce balzamikového octa
• 1 lžička pepře
• 2 lžíčky hrubozrnné soli
• 1 lžíce sladké červené papriky
• 100 ml vody
Na dozdobení hamburgeru:
• rukola nebo podobný ostřejší salát
• oblíbený plátkový sýr - ideálně gouda
• rajčata
Hovězí maso smícháme s vajíčkem. Krekry rozdrtíme v utěrce paličkou nebo válečkem a zamícháme do masa. Rajčatová příchuť maso krásně dochutí a zvýrazní. Barbecue omáčka je velmi jednoduchá na přípravu. Všechny ingredience smícháme dohromady v menším rendlíčku a krátce necháme probublat na nižším plamenu. Odstavíme z plamene a necháme vychladnout. Z masa vytvoříme stejně velké placičky a zprudka opečeme na pánvi nebo grilu. Seskládáme hamburger a to takto: houska, salát, rajče, hamburger, sýr a BBQ omáčka.
TIP: S domácí BBQ omáčkou zazáříte na jakémkoliv grilování. Hodí se skvěle na kuřecí stehýnka nebo k trhanému vepřovému masu.
Italská delikatesa netuctově - Salát Panzanella
Ingredience:
• TUC mini originál
• domácí nebo BIO rajčata
• trocha jemně nasekané cibule
• vinný ocet
• olivový olej
• petrželová nať
• sůl, pepř podle chuti
Do misky dáme cibulku, špetku soli, trochu pepře a nakonec přidáme ocet a olej. Na jednu lžíci octa odměříme zhruba pět lžic oleje. Pečlivě a rychle promícháme vidličkou, až se nám ocet a olej spojí. Přidáme na kousky nakrájená rajčata a petrželku. Promícháme, ochutnáme a případně dochutíme. Pak už zbývá jen přidat mini krekry TUC a perfektní lehká večeře je na stole!
Rajčatový dip poslední záchrany
Ingredience:
• TUC se semínky a pažitkou
Dip:
• 1 zakysaná smetanu
• hrst sušených rajčat naložených v oleji
• 100g sýru mozzarella
• několik lístků bazalky
• sůl
• pepř
• stroužek česneku
Do mixéru (nebo vyšší nádoby v případě použití tyčového mixéru) dáme zakysanou smetanu, sušená rajčata, mozzarellu, sůl, pepř a česnek. Vše dohladka rozmixujeme, dokud se ingredience krásně nepropojí. Nasekáme bazalku a přimícháme ji do hotového dipu.
TIP: Chcete dip rychle proměnit v pomazánku? Stačí zakysanou smetanu vyměnit plně za mozzarellu (celkem použijete 250g mozzarelly) a TUC chlebíčky dozdobit kousky lístků bazalky.
Nový komentář
Komentáře
Dala bych si.
děláváme i tak jako pohoštění pro návštěvu běžně v roce.
TUC mám ráda a tohle vypadá hodně zajímavě.