Foto: Pavel Vítek
Tahle ženská si to umí užít! A my jsme se jí nechali inspirovat. Na jeden den se nám stala průvodkyní v zimním středisku Wagrain-Kleinarl a řekneme vám – byla to jízda!
Na sraz s Annemarie jsme dorazili na minutu přesně, přesto už na nás čekala. Ve své zelené kombinéze, vybavená nasazenou rouškou a čertíky v očích. Co na tom, že je nám o polovinu méně let než Annemarie, stačit jí na svahu bylo skoro nemyslitelné, byť nám to v čerstvém prašanu krásně jelo. Slavná lyžařka však byla vždy o pár metrů napřed. Jen těžko se dala zastavit alespoň na dvě rychlé otázky…
Jak se Annemarie udržuje ve stále dobré fyzické kondici a jak to dělá, že je pořád tak fit?
„Dělám toho hodně,“ směje se. „Hraju tenis, chodím na túry v lyžařských botách a s hůlkami, mám psa, se kterým chodím každý den na procházky a v létě hodně jezdím na kole. Samozřejmě jím jen dobré a kvalitní potraviny. Jasně, každý to občas trochu přepískne, ale je potřeba dodržovat takovou tu správnou rovnováhu.“ A než jsme stačili zandat telefon, byla už zase pryč.
Foto: Adriana Martinovičová
Projeli jsme společně trasu z Wagrainu nejnovější spojovací lanovkou Flying Mozart na vrchol Grießenkareck, následně na vrchol Shuttleberg, odkud jsme sjeli do údolí Flachauwinkl. Následoval pár minutový transport skibusem, abychom dorazili k lanovce, která nás vyvezla na vrchol Roßkopf. Na sjezdovce jsme si dali čaj na zahřátí a vyrazili jsme zpět na vrchol Shuttleberg, odkud jsme sjeli do parádní restaurace Bio-Bergrestaurant Lumberjack. Ta se pyšní jedinečným konceptem, tak zvaným „food hall“ – v jedné obří restauraci si vyberete stáneček s jídlem, které chcete.
Foto: Adriana Martinovičová
Ať už je to pizza, burger a pivo, polévka nebo salát s domácí ovocnou šťávou, vše je připraveno z regionálních bio surovin, protože se zde snaží o udržitelnost rozvoje. Po jídle a dezertu jsme dorazili po modré sjezdovce až do údolí Kleinarlu, odkud jsme pohodlně autobusem přejeli až před hotel ve Wagrainu. Tam už na nás čekala sauna a bazén, kde jsme akutně potřebovali ulevit namoženým svalům. Paní Annemarie nám pěkně vyprášila kožichy!
Co se momentálních opatření na rakouských horách týče, není třeba se bát. Když si kupujete skipas, prokážete se certifikátem o dvojité dávce očkování anebo prodělanou nemocí. Bezinfekčnost po vás budou chtít i na svahu v restauraci. Na lanovkách, v kabinkách i na vlecích je potřeba pohybovat se s nasazeným respirátorem, na kopci pak jezdíte bez. Všude jsou k dispozici dezinfekce a návštěvníci jsou zde velmi spořádaní. Navíc v tuhle chvíli byly sjezdovky i restaurace téměř prázdné a na lanovkách nebyly žádné fronty.
Foto: Adriana Martinovičová
Jak říká sama Annemarie: „Lidé jsou tady velmi zodpovědní a disciplinovaní, díky tomu to jde a můžeme tady v klidu lyžovat!“ Všem návštěvníkům sjezdovek ale doporučuje, aby tolik nechvátali. „Je jasné, že svět je dneska rychlý, ale netřeba jezdit nad své možnosti, abychom si jednoduše neublížili a lyžování si dokonale užili,“ dodává na závěr.
Více najdete ZDE.
Cestu zorganizoval turistický portál www.kamkam.eu a partner www.wagrain-kleinarl.at, děkujeme.
Nový komentář