Foto: Chef Dejv
Suroviny
- 200 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa (65-85%)
- 2 lžíce kvalitního kakaového prášku
- 250 g másla
- 6 vajec
- 2 vanilkové cukry
- 150 g cukru krystal
- 150 g hladké mouky
Postup
Do misky nalámejte čokoládu. Přidejte lžíci kakaa a zalijte rozpuštěným horkým máslem. Nechejte čokoládu rozpustit a promíchejte.
V druhé míse vyšlehejte vejce s vanilkovými cukry, cukrem krystal a zbylou lžící kakaa. Při šlehání ke směsi s vejci pomalu přilévejte rozpuštěnou čokoládu s máslem. Poté do těsta přidejte mouku a opatrně vše spojte. Opatrně proto, aby vyšlehaná vejce zůstala nadýchaná.
Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a potřete kouskem másla. Pečte na 170 °C, asi 40 minut.
Dobrou chuť přeje Chef Dejv.
Čokoládové dezerty
Nejčokoládovější čokoládový cheesecake
Foto: Alena Kolaříková
Čokoládový fondat s ovocem a šlehačkou
Foto: Alena Kolaříková
Čokoládový dort s granátovým jablkem
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Brownies jsou boží a jednoduché, jsou skvělé i jako menší zákusek slepený mascarpone.