brownies.jpg (380 KB)

Foto: Chef Dejv

Suroviny

  • 200 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa (65-85%)
  • 2 lžíce kvalitního kakaového prášku
  • 250 g másla
  • 6 vajec
  • 2 vanilkové cukry
  • 150 g cukru krystal
  • 150 g hladké mouky

Postup

Do misky nalámejte čokoládu. Přidejte lžíci kakaa a zalijte rozpuštěným horkým máslem. Nechejte čokoládu rozpustit a promíchejte.

V druhé míse vyšlehejte vejce s vanilkovými cukry, cukrem krystal a zbylou lžící kakaa. Při šlehání ke směsi s vejci pomalu přilévejte rozpuštěnou čokoládu s máslem. Poté do těsta přidejte mouku a opatrně vše spojte. Opatrně proto, aby vyšlehaná vejce zůstala nadýchaná.

Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a potřete kouskem másla. Pečte na 170 °C, asi 40 minut. 

Dobrou chuť přeje Chef Dejv.

Čokoládové dezerty

Nejčokoládovější čokoládový cheesecake

1.jpg (28 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Čokoládový fondat s ovocem a šlehačkou

2.jpg (127 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Čokoládový dort s granátovým jablkem

3.jpg (178 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama