Ingredience na cca 60 kusů

  • 250 g mouky
  • 50 g mletých mandlí
  • 80 g Korunního cukru krupice
  • 2 žloutky
  • 220 g studeného másla
  • 30 g kakaa

Zdobení:

  • 250 g fondán
  • Meruňkový džem nebo smetanový karamel (dulce de leche)

Kromě toho:

  • Potravinářské barvivo (gelová barva)
  • Pečicí papír
  • Nepoužité razítko

Postup

  1. Pokud vlastníte kuchyňského robota, stačí všechny ingredience vhodit do mísy a nechat práci na něm. V opačném případě smíchejte mouku s mletými mandlemi. V misce utřete vejce s cukrem do pěny. Pomalu přidávejte máslo a zapracujte do směsi. Udělejte do mouky důlek, do kterého vlijte tekutou směs a vypracujte hladké těsto. Zabalte jej do potravinářské fólie a nechte cca 2 hodinky odpočívat v lednici. Odpočaté těsto vyválejte a vykrajujte z něj kolečka. Ty dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte cca 10 minut na 170 °C.
  2. Nyní se vrhneme na dekorační část. Vyválejte fondán na tenkou placku a vykrajujte z něj kolečka, podobně jako jste to udělali s těstem. Položte je na pečicí papír. Připravte si barvy a namočte do nich nepoužité razítko. Opatrně zatlačte razítko na fondán. Sušenky natřete džemem a položte fondán na sušenky. Jemně stiskněte. Nechte zaschnout nejméně 2 hodiny. Uchovávejte vzduchotěsně v nádobě na sušenky.

Tip

Gelové barvy jsou nejlepší, jiné barvy potravin jsou příliš tekuté a otisknou příliš málo barvy.

Více na KORUNNICUKR.CZ

Reklama