Ingredience na cca 60 kusů
- 250 g mouky
- 50 g mletých mandlí
- 80 g Korunního cukru krupice
- 2 žloutky
- 220 g studeného másla
- 30 g kakaa
Zdobení:
- 250 g fondán
- Meruňkový džem nebo smetanový karamel (dulce de leche)
Kromě toho:
- Potravinářské barvivo (gelová barva)
- Pečicí papír
- Nepoužité razítko
Postup
- Pokud vlastníte kuchyňského robota, stačí všechny ingredience vhodit do mísy a nechat práci na něm. V opačném případě smíchejte mouku s mletými mandlemi. V misce utřete vejce s cukrem do pěny. Pomalu přidávejte máslo a zapracujte do směsi. Udělejte do mouky důlek, do kterého vlijte tekutou směs a vypracujte hladké těsto. Zabalte jej do potravinářské fólie a nechte cca 2 hodinky odpočívat v lednici. Odpočaté těsto vyválejte a vykrajujte z něj kolečka. Ty dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte cca 10 minut na 170 °C.
- Nyní se vrhneme na dekorační část. Vyválejte fondán na tenkou placku a vykrajujte z něj kolečka, podobně jako jste to udělali s těstem. Položte je na pečicí papír. Připravte si barvy a namočte do nich nepoužité razítko. Opatrně zatlačte razítko na fondán. Sušenky natřete džemem a položte fondán na sušenky. Jemně stiskněte. Nechte zaschnout nejméně 2 hodiny. Uchovávejte vzduchotěsně v nádobě na sušenky.
Tip
Gelové barvy jsou nejlepší, jiné barvy potravin jsou příliš tekuté a otisknou příliš málo barvy.
Více na KORUNNICUKR.CZ
Nový komentář