A proč před Vánoci? Právě o Vánocích se u Werichů setkávalo nejvíce přátel a neustále přicházely další a další návštěvy. Kvelb na skladování potravin praskal ve švech a v kuchyni na plotně se pořád něco dobrého vařilo.


 
Publikaci pokřtil Roman Vaněk z Pražského kulinářského institutu a najdete v ní dvacet receptů oblíbených Janových pokrmů, které pro tohoto velkého milovníka dobrého jídla připravovala rodinná přítelkyně a hospodyně paní Eva Tůmová, a to ve spojení s dvaceti unikátními fotografiemi Pavla Váchy, které vznikly převážně ve Werichově vile na Kampě v letech 1968 až 1974.


 
Publikaci můžete pořídit za 290 Kč na www.werichovavila.cz/, nebo přímo ve Werichově vile.
 
A co o publikaci říkají známé osobnosti?

Je to úžasný pocit usednout ke stolu s legendárním Janem Werichem a společně přivonět a ochutnat pokrmy, které miloval. Nyní je můžete uvařit i vy, přátelé!  Roman Vaněk, Pražský kulinářský institut


 
Recepty, které byly prověřeny tím nejmlsnějším jazýčkem. Delikatesy, které se vařily v kuchyni velkého bohéma, milovníka dobrého jídla a pití. Iveta Fabešová, IF Café


 
Když měl později Jan Werich poměrně přísnou dietu a někdo mu u stolu nabídnul něco nezdravého, paní Zdenička odvětila: „Manžel děkuje. Manžel nebude!! A Jan na to: „Vidíte, já mám na všechno svoje lidi.“ Krásné knihy o jídle miloval!  Yvetta Simonová 

Foto: Profimedia.cz

Reklama