Foto: Neštěkej a jez!

Budete potřebovat:

  • 200 g brambor
  • 2 stonky zeleného chřest
  • 1 lžička rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • 1 lžíce hráškových výhonků

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte ve vroucí vodě doměkka. Slijte, nechte mírně zchladnout a nakrájejte na plátky. Chřest nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej a vlijte prošlehaná vejce. Poklaďte je bramborami a chřestem a smažte zhruba 2 minuty. Pak obraťte a smažte ještě 2–3 minuty dozlatova. Nechte zchladnout a posypte výhonky hrášku.

Víte, že…

pejsci mohou jíst vařené brambory? Servírujte je ale čerstvě uvařené a ne studené. Chladné brambory jim moc dobře neudělají. Pejsci jsou také náchylní na klíčky či plísně brambor.

Kuchařka pro psy Neštěkej a jez! vznikla z lásky k pejskům, našim vlastním i těm z útulkům. Je plná menších i větších dobrot: na trénink, na občerstvení během dne i za horkého léta. Většinu ze 78 receptů mohou jíst i jejich páníčci, jen si je na talíři přisolí či okoření. Správnost receptů garantuje MVDr. Eva Štercová Ph.D. z Ústavu živých zvířat na Fakultě veterinárního lékařství na Veterinární a farmaceutické univerzitě Brno.
192 stran, akční cena 285 Kč

Reklama