Foto: Šárka Škachová
Suroviny
- 250 ml mléka
- 150 g bílého jogurtu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 zarovnaná polévková lžíce soli
- 1,5 hrnku hladké mouky špaldové
- 1 hrnek žitné mouky
- 1 lžička třtinového cukru
- 15 g čerstvých kvasnic
- na posypání kmín, hrubozrnná sůl a konopné semínko (sypte tím, co máte rádi a co máte zrovna po ruce)
Foto:Šárka Škachová
Postup
Po odvážení surovin a vložení do hnětací nádoby pekárnu nastavte na program těsto. Hotové těsto vyklopte z nádoby pekárny na pomoučený vál, vytvarujte podlouhlý bochníček – večku. Přeneste ji na plech vyložený pečicím papírem a nechejte ještě v klidu 20 minut dokynout.
Během doby kynutí zapněte troubu na horní a dolní ohřev a nastavte teplotu 200 °C.
Před vložením veky do trouby ji potřete vodou a posypejte semínky. Pomocí žiletky nebo ostrého nože udělejte na povrchu pár zářezů a vložte do předehřáté trouby.
Pečte na střední příčce trouby při teplotě 200 °C po dobu 25 minut. Po upečení nechejte veku na mřížce vychladnout.
Dobrou chuť přeje Šárka Erb Škachová / Kuchařka ze vsi /
Levné a chutné tvarohové smaženky
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Darina Egerová
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Darina Egerová
Nový komentář
Komentáře
Rohlíky peču často nějak nám chutnají více než ty kupované
vypadá to dobře, občas chleba nebo rohlíky peču, tak zkusím toto.