Suroviny:

  • 200 g hladké mouky
  • 150 g špaldové mouky
  • 245 ml vlažné vody
  • 8 g čerstvých kvasnic
  • 8 g cukru
  • 8 g soli
  • 8 g celého kmínu

Postup přípravy:

V misce rozmícháme polovinu vlažné vody s cukrem a kvasnicemi. V druhé misce si smícháme oba druhy mouky, sůl a kmín. Do sypké směsi vlijeme vzešlý kvásek a důkladně propracujeme. Vznikne nám kompaktní těsto, které vyklopíme na pomoučený vál, a to znovu propracujeme. Z těsta vytvoříme bochník, který necháme pod čistou utěrkou 30 minut kynout.

Po 30 minutách těsto přeložíme a necháme znovu 30 minut kynout. Pracovní desku si lehce potřeme olejem a vyklopíme na ni vykynutý chléb. Bochník naposledy přeložíme a vložíme do moukou vysypané mísy a opět necháme 60 minut kynout.  Po 60 minutách opatrně překlopíme chleba do Remosky. Pečeme v nepředehřáté Remosce cca 45 minut. Hotový chléb necháme vychladnout a můžeme krájet.

Více na SHOP.REMOSKA.EU

Reklama